Волейболистките 9-и на европейското

България остана на 9-ото място в крайното класиране на европейското първенство по волейбол за жени в Азербайджан и Грузия. Момичетата на старши треньора Иван Сеферинов не успяха да се класират за четвъртфиналите след загуба от Германия с 2:3 (25:14, 20:25, 25:16, 19:25, 11:15) в плейофа.

Това бе четвърти пореден мач, в който българките стигнаха до тайбрек, след като на два пъти изпуснаха аванс от гейм. През целия мач „лъвиците“ бяха по-добрият тим, но в петия гейм допуснаха куп грешки и подариха доста точки на старателните германки, за които остана да удържат преднината до края.

„Ние не сме стабилни в нашите изяви и играем или много добре, или много зле“, призна след мача капитанката Елица Василева, която бе най-резултатна с 23 точки. Сеферинов призна, че в тима е имало и здравословни проблеми по време на престоя в Баку.

„Преди няколко дни Христина Русева и Елица Василева бяха болни и не можеха да тренират с другите момичета – обяви селекционерът. – В деня на мача те бяха добре, но не показахме волейбол на високо ниво. Много хора казваха, че сме фаворити в този мач с Германия. Тъжни сме, че трябва да напуснем надпреварата.“

Все пак класирането осигури на България място на Евро 2019.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт