Волейболният „Фенербахче“ застана на пътя на „Левски“

Волейболистите на „Левски“ продължават похода си в Европа, класирайки се за 1/8-финалите на турнира за купата на СЕВ. При гостуването на холандския „Абиант Ликургус“ (Грьонинген) момчетата, водени от Петър Шопов, паднаха драматично с 2:3. Но чистата победа с 3:0 от първия двубой в София преди седмица класира отбора за следващата фаза на надпреварата.

Борихме се, но не достатъчно - призна треньорът на холандците Ариан Таай. - Една от целите ни беше да си върнем за загубата и го направихме. Петият гейм беше просто за статистика. „Левски“ отново игра по-добре от очакваното, а ние не успяхме да спрем техния №15 (Симеон Александров - б.р.).

Най-резултатен за успеха на „сините“ бе Симеон Байрев, отбелязал 17 точки, а Александров добави 12.

Последен мач с екипа на „Левски“ изигра либерото Владислав Иванов, който ще продължи кариерата си в румънския „Стяуа“.

А българите срещат в следващата фаза турския гранд „Фенербахче“ в края на месеца.

ЦСКА приключи участието си в евротурнира. „Червените“ паднаха при гостуването на швейцарския „Волей“ (Амрисвил) с 1:3. Седмица по-рано момчетата на Александър Попов надвиха гостите със същия резултат в София. Така се стигна до „златен гейм“, който „червените“ загубиха с 8:15. „Не бяхме изненадани, домакините играха силно - призна Попов. - На някои момчета не им тръгна играта. Доволен съм от направените смени, но има още върху какво да работим.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт