Волен Сидеров: Аз създадох коалицията "Обединени патриоти", ВМРО и НФСБ я развалиха

Снимка: Денислав Стойчев/архив

"Атака" сме тук и сме последните, които напускаме коалиционния съвет. Колегите от ВМРО и НФСБ не знам защо напуснаха. Уплашиха се от камерите. Ние поканихме вас медиите да присъствате, защото искаме всичко това да е прозрачно. Те се уплашиха, скочиха и казаха, че това е недопустимо" Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти, след коалиционния съвет на "Обединени патриоти".

Аз създадох коалицията "Обединени патриоти", ВМРО и НФСБ я развалиха. Не виждам да има такава коалиция, която се крие от медиите и се крие да се събере и нещо да каже, което да е задкулисие. Аз не искам задкулисие, затова настоях да бъдем пред вас", посочи още Сидеров.

Според него задкулисието е основен проблем не само на малката коалиция, а на цялата държава. "Нашето желание беше да няма задкулисие, тяхното желание беше да има. След това всеки да го предаде според неговото виждане", уточни още Сидеров.

В отговор на въпрос как ще продължи да работи, Сидеров заяви, че както досега. "Вие какво смятате, че ще си сменя ДНК-то ли?". "Аз казах в момента още , в който направиха задкулисно заседание, в което решиха, че няма да бъда председател. Тук не е до моето председателство, а до погазване на споразумението между трите партии. Искахме това да обсъдим, но пред вас медиите. Още тогава те нарушиха възможността управляващата коалиция с ГЕРБ, казах ви го много добре. Тази коалиция беше поставена под въпрос, но не я поставих аз, не я посатви Чуколов, нито моите колеги от "Атака", а Симеонов и Каракачанов. Нека те да отговарят защо поставиха под въпрос управляващата коалиция", обясни Сидеров.

Коментари

Задължително поле