Волен Сидеров: Валери Симеонов вкара закони и започна действия, които убиват българския бизнес

Снимка: Архив

Волен Сидеров внася писмо до Министерския съвет с искане да се разбере какви нареждания и за какво са издавани, за да се предприемат конкретни мерки за проверки по Черноморието ни.

„Това не е война. Това е умиротворяване на войната, която се води срещу българския бизнес, защото вицепремиерът Валери Симеонов вкара закони и започна действия, които буквално убиват българския туристически бизнес”. Това заяви пред "Нова тв" лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„Аз имам критичен поглед върху концесиите. Над 560 са концесиите за природни богатства в България”, каза още Сидеров, като уточни, че в петък трябва да получи отговор на въпрос, който е задал към Валери Симеонов относно златната концесия.

Той коментира как би се променила ситуацията в държавните предприятия след ветото на президента Румен Радев върху Закона за приватизацията.

„Държавата има 30% в Българския морски флот. В момента нещата вървят към несъстоятелност на фирмата, а при това положение държавата не може да си вземе нищо от фирмата, а тези 30% се равняват на над 300 милиона лева в активи. С това, което настояват Валери Симеонов, Христо Иванов, Атанас Атанасов и президента Румен Радев, ще доведе до загуби за България от 300 млн. лв.”, каза още Волен Сидеров.

Според него ГЕРБ е направила „тактическа грешка”, оттегляйки Закона за приватизацията, защото по негово мнение „в този закон нямало капка лобизъм”.

„Атака” и ГЕРБ бяхме обвинени, че сме комбина, която спасявала редник Киро. Така се изрази вицепремиера. В отговор ще кажа, че не знам кой е редник Киро и кой го е спасявал, но ние не сме правили такава спасителна операция”, каза Волен Сидеров.

И добави: „Ние двамата с Николай Александров, ако не получим публично извинение от Валери Симеонов в същото студио, в което хвърли тези обвинения, ще заведем дела срещу него за клевета и уронване на престижа”.

 

Коментари

Задължително поле