Волен Сидеров: Внасяме проект за анекс към договора със Северна Македония

Снимка: Пламен Стоименов

Внасяме проект за анекс към договора със Северна Македония - да запазим достойнството, паметта и историята си и да не позволяваме с тях да се спекулира, заяви лидерът на "Атака' Волен Сидеров по време на брифинг в Народното събрание. Той обясни, че проектът предвижда парламентът да възложи на правителството да изготви анекс и да го предложи към договора със Северна Македония.

„Необходимостта от този анекс е ясна за всички. Само последният пример със спора около Гоце Делчев, преди това за Илинденско-Преображенското въстание, имаше други поводи, които внасят напрежение между двете страни“, обясни Сидеров.

„Какво казваме с този анекс. Той е изготвен от сътрудници и юристи на партия "Атака“. Най-важното е, че историческите събития и личности се обявяват за общи само с решение на комисията. След което се внася една забрана тези личности и събития да бъдат употребявани от която и да е от двете страни без общо съгласие. Изброено е кои личности и събития, свързани с Първата българска империя до Крумовата династия и след това всичко свързано с националноосвободителната борба, борбата за обединение на българския народ. По този начин ние предотвратяваме бъдещи недоразумение или поводи за напрежение от употреба на исторически личности, събития, като започнем от цар Самуил до Гоце Делчев“, лидерът на "Атака" и съпредседател на "Обединени патриоти" .

Според него така се показва, че нещата трябва да се вършат на дело, а не с приказки и изявления.

Коментари

Задължително поле