Волен Сидеров в РЗИ- Бургас: Шпиц команди плашат хората и затварят заведения

Получих сигнали, че РЗИ и МВР се използват като шпиц команди да затварят заведения. Това заяви Волен Сидеров, който преди обед във вторник се появи пред Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Бургас. Предният ден вицепремиерът Валери Симеонов, обяви, че при проверка за шума, извършена от експерти на РЗИ, са били затворени две заведения.

„Тези проверки са незаконни, знаете ли?”- обърна се Сидеров към зам. директора на РЗИ д- р Малияна Кофинова, която излезе от кабинета си, след като разбра, че депутатът е навън.

Волен Сидеров обяви, че има информация как определени заведения са обект на постоянни проверки. В тях буквално всеки ден пристигала полиция, въоръжена, с маски, като при терористична акция... Всичко това убива една част от туристическия бизнес за сметка на друга, а други олигарси в региона не биват пипани с пръст, коментира Сидеров и продължи- ”Веднага давам пример. Има едни братя, които скоро ги предложиха за Орден Стара планина ли беше, за Нобелова награда ли беше, не знам... При тези братя и техния затворен комплекс не стъпва нито РЗИ, нито МВР...Там научавам, че сега почиват представители на правителството”, заяви Волен Сидеров и се закани, че ще сезира премиера Бойко Борисов и ще потърси отговори още на заседанието на МС в сряда.

„Искам отговор от министър-председателя Бойко Борисов дали е оторизирал действия на свои членове на правителството, които да действат по морето, като представители на военна хунта”, написа във ФБ Сидеров. Той призова РЗИ да провери и хотелите на Валери Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България