Волен Сидеров: Действията на Валери Симеонов говорят за скрити интереси, но всичко ще излезе наяве

Отправям много остри критики към работата на вицепремиера Валери Симеонов, защото смятам, че неговите действия вредят на държавния интерес. Това каза на пресконференция в Министерски съвет Волен Сидеров, който се появи, за да участва в днешното заседание на кабинета. Той носеше в себе си писмо, в което настоява да получи цялата информация за това кой и как е разрешил на вицепремиера Симеонов да извършва проверки по Черноморието.

"В МС предложих да бъде оттеглен законът за шума, тъй като той нанася вреди на българския бизнес. Според този закон могат да се затварят заведение по преценка на полицията. Това е една полицейщина, болшевишка практика, която ще удари туризма и ще нанесе щети. Този закон е минал на първо четене, аз помолих да бъде изтеглен", коментира Сидеров закона за шума.

"Когато се появяват такива закони, лошо написани, трябва да се прави съгласуване с парламентарната група на ОП. Когато на някой му хрумне да прокарва закон, той трябва първо да бъде представян пред законодателите. Този закон не е обсъждан. Редица други закони, като Закона за устройство натериторията, вкаран от депутати на НФСБ са лобистки", каза още лидерът на Атака.

"Критикувах действията на ГЕРБ, защото те решиха да направят крачка назад. Този закон за приватизацията няма нищо лобистко в него. Ветото на президента е не добре направено, има непрофесионално написани мотиви там. Докато нападките на Симеонов говорят за саботиране на правителството. Има необосновани критики към ГЕРБ и Атака", каза още той.

"БМФ е компания, в която държавата има 30%. Ако тя отиде в несъстоятелност държавата ще загуби над 300 млн. лв."

"Изпратих Валери Симеонов в изпълнителната власт, за да работи за стандарта и пенсиите, а не да се разхожда с шумомер в ръка. Това не е работа на един вицепремиер. Той обвинява редица хора и двете основни парламентарни групи в лобизъм. Него го питайте той какво прави в правителство, чийто премиер обвинява в лобизъм или в зависимост от определени бизснесмени", заяви Сидеров относно изказвания на вицепремиера.

Действията му говорят за скрити интереси, но всичко ще излезе наяве, допълни атакистът.

"Ветото на президента не трябва да се приема. Законът за приватизацията стана лобистки, защото се вдигна спекулативен гръб. Определен кръг атакува правителството. Предложих на председателя на парламента Цвета Караянчева това вето да остане след ваканцията, да бъде разгледано през септември", каза Сидеров.

Валери Симеонов дължи извинение на Атака и ГЕРБ, които нарече лобистки, спасители на редник Киро и такива махленски подхвърляния. Също и на премиера, когото обвини в зависимост от Домусчиеви и на Даниел Кирилов, когото обвини в пряко съчиняване на лобистки текстове. В противен случай ще заведем дела за обида, клевета и уронване на престижа. Срокът за извинение е минимален, заяви още Волен Сидеров.

Коментари

Задължително поле