Волен Сидеров изпрати писма до ДАНС и МВР във връзка със суданеца, нападнал съпругата му Деница

Снимка: Архив

Председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров изпрати писма до председателя на ДАНС Димитър Георгиев и вътрешния министър Младен Маринов с настояване да му бъде предоставена информация по разследването срещу суданския гражданин Мажди Гандур. В петък вечерта съпругата на Сидеров - Деница, се оплака, че джипът ѝ е бил засечен от друг автомобил, а след като ударил страничното ѝ огледало, водачът на превозното средство я преследвал и обиждал.

В писмата си Волен Сидеров настоява да получи информация какви данни имат институциите за начина, по който Мажди Гандур е получил право на постоянно пребиваване в страната и какви са икономическите, бизнес и военните му връзки с лица и организации от ислямския свят. Сидеров иска да знае и дали вече е повдигнато обвинение срещу Гандур за "опит да причини телесни повреди и отнеме живота на съпругата му".

В писмата си лидерът на "Атака" твърди, че е изпратил снимки от Фейсбук профила на мъжа, на който той е тежко въоръжен и иска информация къде са правени и какви функции е изпълнявало лицето. Заради инцидента Волен Сидеров вече поиска оставката на вътрешния министър и правото "Атака" да назначи нов на поста му. Поискана бе и оставката на председателя на ДАНС.

Очакваше се случилото се в петък вечер да е сред основните теми на коалиционния съвет днес, но той бе отложен.

%c2%a6%d1%84%c2%a6-%c2%a6%d1%84%c2%a6%d1%80%c2%a6%d1%8d%c2%a6%d0%b1-1

%c2%a6%d1%84%c2%a6-%c2%a6%d1%8c%c2%a6%d1%82%c2%a6%d0%b0-1

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България