Волен Сидеров: Имаме огромна изгода от икономически отношения с Иран

Имаме огромна изгода от икономически връзки с Иран, заяви пред БНТ Волен Сидеров, лидер на "Атака" и председател на парламентарната група на Обединени патриоти. Като част от българска делегация, начело с министъра на икономиката Емил Караниколов, той бе на посещение в Техеран.

Сидеров заяви, че подкрепя , изразена вчера в София.

Той подчерта, че на всички срещи, които е имал в иранската столица, домакините повтаряли един и същ прагматичен рефрен - "давайте да търгуваме". По думите на лидера на "Атака", има много сериозна възможност за българския бизнес.

Волен Сидеров припомни своето мнение, че политиката на рестрикции, прилагана и срещу Иран, не е добра. Той уточни, че страната се е развила икономически въпреки налаганите й ограничения и санкции. "В Техеран всичко е подредено, пътищата са прекрасни", заяви той.

България може да севъзползва от доброто отношение в Иран, смята Сидеров. "На нас разчитат. Имат приятелско отношение към нас. Много хора от Иран за завършили висшето си образование у нас", каза той.

Винаги съм подкрепял изграждането на АЕЦ "Белене". Добре е да се направи по най-добрия начин за България - да не е чисто частен проект, заяви Волен Сидеров във връцка с решението на кабинета да предложи отмяна на мораториума за строителство на нова ядрена централа.

Коментари

Задължително поле