Волен Сидеров: На КСНС ще попитам президента как корупцията е свързана с националната сигурност

Съветът по сигурността не се е събирал от близо една година. Темата за корупцията, разбира се е важна, но как е свързана с националната сигурност- това ще е въпросът, който ще задам на президента и на останалите участници. Това каза пред журналисти лидерът на „Атака“ Волен Сидеров преди КСНС, свикан от президента Румен Радев.

„Ако искате да питам и защо е по високите етажи. По високите етажи на властта обикновено са таванските помещения, а властта стои на втория етаж“, коментира Сидеров и уточни, че трябва да се разгледат и ниските етажи.

Попитан има ли въпроси относно жилищата на президента Румен Радев, той посочи: „Мога да питам за жилищата му. Непрекъснато излизат данни за жилища и апартаменти, но в тази посока какво може да се направи- да се търси има ли законност и закононарушения, и тогава се произнася прокуратурата“.

„Прокуратурата е отчела и аз преброих 130 случая, в които са повдигнати обвинения. Това са министри, народни представители, шефове на агенции, магистрати. Около 40 от тях са вече с присъди, които се движат или са влезли в сила“, обясни лидерът на „Атака“.

„Имаме действия на прокуратурата, когато има закононарушение. Ако в тези случаи, които сега се въртят в пространството, има закононарушения съм убеден, че прокуратурата ще се намеси“, заяви Сидеров.

В отговор на въпрос ще подкрепи ли предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова за нов антикорупционен закон, той каза: „Какво значи нов? Приехме закон, по който имах резерви, защото там имаше следене, агентура, СРС-та и неща, които не са подходящи за такава дейност“. „Не знам дали са нужни нови закони, нужни са нови хора“, обяви Волен Сидеров.

Коментари

Задължително поле