Волен Сидеров: Подозирам, че има заговор срещу премиера, в който участват близки до него хора

Снимка: Денислав Стойчев/архив

Започвам да подозирам, че има нещо като заговор срещу премиера и че в това участват хора, които са много близки до него. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров преди коалиционния съвет в Министерски съвет.

„Ще спра дотук, защото не искам да развивам интриги. Не мога да не ги говоря тези неща, защото ги виждам. Достатъчно опитен и проницателен съм. Достатъчно аналитично мислене имам, за да ги видя и да кажа - тук се готви нещо не добро“, посочи той.

Попитан за кого работи вицепремиерът Валери Симеонов Волен Сидеров коментира: „Питайте го, но всеки случай с действията и изявленията си не работи за здравината на патриотичната коалиция и на управляващата“. „Тревожното е, че няма реакция на тези действия от страна на ГЕРБ“, заяви той. „Действията на ощипана мома и етюдите на лидера на НФСБ водят до рушене на коалицията. Логичният въпрос е иска ли той рушене на коалицията - да застане и да отговори. Сам ли го прави или с някого, кой има изгода от действията му. Изявленията му веднага се поемат от реформаторите“, каза още Волен Сидеров.

Основният въпрос, който ще поставя, е в качество на какъв съм на съвета - председател на ПГ или не, заяви още Сидеров.

„Имаше официална декларация на НФСБ, нямаше официална реакция на ВМРО и на ГЕРБ. Влизам, за да запитам какво точно правя, какъв съм и като какъв присъствам“, коментира той. „Оставките на министри се подават пред премиера. Той ги приема или не. Аз оставки на министри не приемам и не се занимавам с тях“, посочи Волен Сидеров. „Какво точно може да реши този съвет, новите кандидатури се предлагат от премиера и се гласуват в Народното събрание“, попита той.

„Не виждам смисъл от съвета, ако не изчистим въпроса - може ли един вицепремиер да каже, че премиерът е диктатор и руши държавността и нито един министър от целия състав да не стане и да каже, че не е вярно. Значи са съгласни - тогава всички 19 министри да си ходят, тъй като са измъчвани от диктатура“, каза още Сидеров.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика