Волен Сидеров: Това НС може да излъчи ново правителство

Снимка: Архив

Ако реши, това Народно събрание може да излъчи ново правителство. Това каза пред журналисти лидерът на ПП АТАКА Волен Сидеров след консултации с президента Росен Плевнелиев, които държавният глава започна с парламентарно представените политически сили след оставката на правителството.

„Ако поиска, може. Сметките са въпрос на преосмисляне на прекалено бързите и нервни реакции на по-големите политически сили. Видях, че те избързаха с едни заклинания едва ли не. Не мога да разбера толкова ли ги е страх от „Обединените патриоти“, защото взехме един много хубав резултат. Виждам как първата и втората политическа сила някак си избързват да кажат, че този парламент се е изчерпал и няма никаква възможност“, заяви Сидеров.

Той предложи на лидерите на тези, които заявиха, че могат да приемат мандата – съпредседателите на ПФ и на лидера на ГЕРБ да седнат и по мъжки да поговорят. „Мъжки момчета сме ние патриотите – по мъжки да седнем и да се каже ясно какви са отговорностите, какво следва. Всеки от тези политически партии ГЕРБ и БСП си мислят, че сега те ще са отгоре. Ама дали ще стане така?“, запита лидерът на АТАКА.

По думите му във вторник ще бъде много важен ден, защото тогава президентът Плевнелиев ще направи всички възможни усилия да убеди парламента да не „разтурва“ това Народно събрание и да се види възможност за един нов кабинет.

„В какъв състав, с какъв министър-председател, нека това да се реши на КСНС. С ПФ вече действаме като единна политическа сила. Имаме единството и консултациите между нас. Да искаш малко да увеличиш поне най-ниската пенсия не е популизъм, популизъм е да отидеш днес в 16.00 часа да угодиш на едни свръхпопулисти, които хвърлиха една бомбичка в политическата атмосфера. Говоря за промяната на избирателната система. Тя, така, както се иска от този невалиден антиконституционен референдум, ще доведе до парламент пълен с наркотрафиканти, криминални босове и какви ли още не типове. Ако някой има смелостта да промени системата в този вид, в който я предлагат провокаторите от едно шоу, защото те са провокатори, не са истински загрижени за хората. Ако са загрижени, да влязат в политиката, само че ги е страх. В тяхна угода популистки днес ГЕРБ и БСП в комбина ли играят вече?“, коментира Сидеров.

Той посочи, че с президента Росен Плевнелиев остават с техните, но моментът е критичен. Според лидера на АТАКА не трябва да се гледат различията, а да се направи най-разумното и мъдрото за страната. „Политически за „Обединени патриоти“ е изгодно и ние сега да се направим на изцепени и да кажем: „Айде отиваме на избори, ние ще спечелим добър резултат“. Да, ще спечелим, но какво ще стане със страната ни? Затова като седнем във вторник тук, да вземем мъдро и разумно решение. Това е моята идея и предложение, това казах и на президента Плевнелиев“, заяви още Волен Сидеров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика