Волен Чинков изваден от нарядите

Съдията Волен Чинков няма да свири за неопределено време мачове в българския футбол. Арбитърът е намерен за виновен за различни ситуации на дербито „Славия“ - ЦСКА (1:0). Според съдийската комисия те са били и в двете посоки. ЦСКА претендира за пет дузпи, а „белите“ - за неотсъдени жълти картони.

Решението на БФС означава, че Чинков има оценка под 7,4 от дежурния наблюдател Евгени Геров. Конкретни грешки на рефера не се показват. За втори път Чинков получава дълго наказание за мач на ЦСКА. Миналия сезон реферът даде несъществуваща дузпа за „Ботев“ на стадион „Българска армия“.

Чинков минава за един от най-добрите млади съдии, който достигна и до международната сцена. Но в последните две седмици върху него се събра много „червен“ гняв. Причината е не само мачът със „Славия“, но е неотсъдени дузпи за „Локомотив“ (Пд) срещу прекия съперник за титлата „Лудогорец“.

Вероятно Чинков няма да получи нито един наряд до края на календарната 2018 година, но ще бъде върнат за първите кръгове на новата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ