Володин: Американските санкции срещу Русия не работят

САЩ се провалиха в това да парализират руската банкова система, Русия е способна да изпълнява задълженията си, докато санкциите вредят единствено на американските жители. Това написа във вторник председателят на Държавната дума Вячеслав Володин в своя канал в Telegram.

">Telegram Publish

"Планът на Вашингтон се провали. "Адските" санкции не проработиха. Те очакваха да съсипят икономиката, но не успяха. 

Според Володин Русия "има достатъчно средства в сметките си, за да изпълнява задълженията си напълно, въпреки санкциите", докато "ситуацията, създадена от САЩ вреди на тях и техните жители".

Той отбеляза, че Международният валутен фонд преди това е стигнал до заключението, че антируските санкции подкопават доверието в долара. 

Володин припомни, че Министерството на финансите на САЩ преди това е забранило на Русия да плаща държавния дълг от резерви, замразени заради санкциите. В същото време прессекретарятът на Белия дом Джен Псаки заяви, че "Русия трябва да избира между изчерпването на валутните резерви и неизпълнението".

Въпреки това, Володин продължи решенията да се плаща за газ от неприятелски държави в рубли, както и дискусията за разширяване на списъка със стоки за търговия с рубли, които от своя страна доведоха Министерството на финансите на САЩ до истерия.

"Всеки, който днес държи парите си в долари, вече не може да бъде сигурен, че САЩ няма да му ги откраднат. Това е началото на края на монопола на долара в света", завърши Володин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия