"Воля" подписва предизборно споразумение с три партии

Снимка: Архив

През идната седмица ще се подпише коалиционното споразумение между политическа партия "Воля", партия "Обединена социалдемокрация", Българската социалдемократическа партия и БЗНС „Александър Стамболийски", съобщава БНТ.

Четирите формации ще се явят с обща листа за евроизборите, като всяка от тях ще разчита на преференциалния вот. Това обяви в Пловдив икономистът Кольо Парамов, който ще е кандидатът на Обединените социалдемократи за Европейския парламент.

Новото обединение ще търси контакти и с други формации от демократичното пространство, както и с многобройните организации на запасните офицери в България. Целта е да се възроди социалдемократичната идея и тя да бъде представена с нов подход на изборите.

Според Обединените социалдемократи в страната липсват справедливост и солидарност, за сметка на огромното забогатяване на група олигарси и техните близки.

Парамов се обяви за тотална проверка на олигарсите и приемането на директен конфискационен закон,за коренни промени в съдебната власт и в банковата система . Той предупреди, че ако до юли не станем членове на банковия съюз, ще сме закъснели твърде много.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика