Вписаха в Търговския регистър новия директор на „Дунав мост 2“

Дунав мост 2 Видин-Калафат

С дата 16 октомври 2024 г. Агенцията по вписванията е вписала в Търговския регистър промените в Управителния съвет (УС) на смесеното  българо-румънски дружество „Дунав мост Видин-Калафат“. С този акт новите назначения в дружеството стават законни.

Новият изпълнителен директор и член на УС е Павел Паунов, досегашен директор на Д банка във Видин. Той заменя адвокат Васил Бенов, който бе на поста близо една година. 

Нов член на УС и негов председател е Ваньо Тодоров, служител на Министерството на транспорта и съобщенията, който сменя икономиста Мирослав Любенов. 

Мястото си  в УС запазва досегашният член строителният инженер Илиана Ципоркова.

Промените влизат в сила от днес 16 октомври, потвърди за „Труд“ новият изпълнителен директор Павел Паунов.
Павел Паунов е 49-годишен, завършил е „Финанси“ в УНСС и 26 години е работил в различни банкови клонове, бил е и на различни позиции РЗОК и НОИ в дунавския град. 

За своето 11-годишно съществуване смесеното дружество, управляващо мостовото съоръжение Дунав мост при Видин-Калафат, е имало четирима изпълнителни  директори -Владимир Андреев (2013 - 2015), Любомир Низамов ( 2015 -2021), Людмил Димитров ( 2021- 2023), адв. Васил Бенов ( октомври 2023-октомври 2024 г.). От днес в длъжност встъпва петият поред директор – Павел Паунов.

Днес в дружество работят  малко над  110 човека. Съгласно споразумение сключено между България и Румъния смесеното дружество се управлява от Общо събрание, по приет Устав, има  четиричленен Надзорен съвет (НС)  и Управителен съвет (УС), състоящ се от трима членове. В НС участват по двама представители на България и Румъния и той се председателства на ротационен принцип от българския или румънски представител. Българските представители в  НС са Христо Монев, представител на МТС и Валери Василев. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България