„Вражда“ ще има втори сезон

Кабелният канал FX пусна тийзър за втория сезон на сериала „Вражда“, създаден от Раян Мърфи. Новата част на антологията с подзаглавие „Капоти срещу лебедите” разказва за известния американски писател и драматург Труман Капоти. Той дава прозвището „лебеди“ на богатите светски личности, които са част от неговия социален кръг.

Капоти е изигран от звездата от „Белият лотос“ Том Холандър. Близките приятелки на писателя се играят от Наоми Уотс, Деми Мур, Клои Севини, Моли Рингуолд, Калиста Флокхарт и Даян Лейн. Капоти документира действията им в скандалния си разказ La Côte Basque 1965, публикуван в списание Esquire. По-късно писателят пише книгата „Отговорени молитви“. В този незавършен роман той отразява бохемския свят на своите приятели, където царуват клюки и тайни.

Действието на „Капоти срещу лебедите“ се развива в Ню Йорк през 70-те години. Сезонът от 8 епизода е базиран на документалната книга „Жените на Капоти: истинска история за любов, предателство и лебедовата песен на една ера“. Кулминацията е смъртта на писателя през 1984 г. Джон Робин Байц е шоурънър и сценарист на поредицата. Премиерата е на 31 януари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали