Вратар вкара в 95-ата минута на „Милан“

Уникална драма вгорчи дебюта на Дженаро Гатузо като треньор на „Милан“. Алберто Бриньоли, вратар на последния в класирането „Беневенто“, се превърна в герой за своя тим, след като вкара гол красавец с глава. И то в петата минута на продължението.

22-годишният страж бе хукнал в атака да помага на своите съотборници, след като отборът му губеше с 1:2. След центриране от фаул, Бриньоли се хвърли самопожертвователно и с глава прати топката в мрежата на Джанлуиджи Донарума. Попадението донесе историческа първа точка на скромния „Беневенто“, който е последен в класирането на Серия А. Преди срещата с „Милан“ тимътбе с 14 последователни загуби.

„Трудно е да се опише това, което се случи - каза Алберто Бриньоли. - Изтичах в тяхното наказателно и се надявах да изравним в последната секунда. Просто се затичах към центрираната топка, затворих очи и скочих. Това беше попадение на голмайстор, а не на нападател.“

В друг мач от кръга „Интер“ победи „Киево“ с 5:0 и по този начин оглави класирането в шампионата с точка преднина пред втория „Наполи“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят