Вратар на „Локо“ (Пд) срещу 130 млн. евро

Ясин Ел Харуби от „Локомотив“ (Пловдив) ще спира 130 млн. евро. Именно толкова струва целият състав на фаворита за трофея на Купата на африканските нации - Кот д'Ивоар.

Турнирът започва днес и ще премине под знака на 60-годишния си юбилей. Първото издание бе през 1957 г., когато участват само три отбора: Египет, рекордьор по титли (7), Судан и Етиопия. Сега, шест десетилетия по-късно, 16 тима ще премерят сили в ХХХІ издание, на което Габон е домакин.

Ясин Ел Харуби от пловдивския „Локомотив“ е единственият играч от Първата професионална лига на България, който ще бъде част от най-големия международен футболен турнир в Африка. Стражът попадна сред избраниците на Ерве Ренард, селекционер на Мароко. Ел Харуби ще се опита да се пребори с конкуренцията на другите двама вратари в отбора - Мунир Моханд от „Нумансия“ и Ясин Буну от „Жирона“. Мароко е в група с фаворита и преследващия трета титла в турнира Кот д'Ивоар, Демократична република Конго и Того. В тима на „слоновете“ личат имената на Ерик Баи от „Манчестър Юнайтед“, Вилфред Заха от „Кристъл Палас“, Соломон Калу от „Херта“ и Вилфред Бони от „Стоук Сити“. Именно те са сред най-скъпо струващите играчи в Кот д'Ивоар, а общата стойност на селекцията на Мишел Дюсюе е 130 млн. евро.

Вратар на „Локо“ (Пд) срещу 130 млн. евро

На турнира ще участват и още двама играчи, които са минали през футболния шампионат на България. Това са Райс М'Боли от Алжир и Тони Силва от Гвинея-Бисау. Двамата са бивши играчи на ЦСКА. В момента стражът, който игра и за „Славия“, не може да се дореди до титулярния състав на „Анталияспор“. Тони Силва пък е играч на гръцкия „Левадиакос“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ