Суецкият канал навърши 150 години (ИНФОГРАФИКА) Идеята била замислена още от фараоните

България с исторически успех над Чехия

Израел, САЩ, Германия, Италия и Гърция проведоха военни учения за борба с руските С-400

Половината учители излизат в пенсия

Съсипаха от подигравки певицата Андреа заради фотошоп Освен недостатъците по лицето си заличи и зърното

Министър Ангелкова в Кайро: Обмяната на опит и добри практики в сферата на дигитализацията ще допринесе за устойчивото развитие на туризма

Папата нахрани 1500 бедни и нуждаещи се

Трето наводнение за седмица във Венеция

Нови 8 метроспирки готови през декември

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 18 ноември 2019

Кажете и за осъдените, протестирали срещу Гешев

Вълчица бежанка падна от куршум край Чипровци

Сорос обеща 750 млн. евро на Централноевропейския университет

Плевенско и Ловешко са заплашени от трайно безводие

Отнеха лицензите на 6 фирми за строителен надзор ДНСК е наложила и 300 000 лв. санкции

Вратата на Времето Още от древността през специални портали мистично изчезват хора

Мнозина са чували за понятието „врата на Времето” или „врата на Съдбата”, но малцина знаят за какво става дума. Всъщност това са аномални зони, където… изчезват хора. Едно от тези загадъчни места е в северозападната част на Аралско море, където се намира остров Барсакелмес. В превод името му означава буквално „ще отидеш – няма да се върнеш”. Това място се ползва със зловеща слава сред местното население. Причината е, че на острова постоянно изчезвали хора, като никой не можел да обясни причината. Това се случвало чак до края на миналия век.

Сред местните са запазени свидетелства, че на острова нееднократно са се появявали загадъчни непознати от неизвестни култури и други епохи. Така например през 1934 г. полицай задържал човек, който се опитвал да напусне острова с рибарска лодка. Мъжът бил облечен в копринена червена дреха и говорел на език, наподобяващ японски или китайски. Полицаите намерили преводач, но за учудване на специалиста задържаният говорел на изключително рядък диалект, съществувал в Япония през ХVІІІ столетие. Той разказал, че е роден през 1718 г. и принадлежи към императорския род. Корабът, с който пътувал за един от тихоокеанските острови, попаднал в буря и се разбил. А вълните изхвърлили японеца на брега, където го арестували.

Капани на дявола

В средновековна Европа местата, на които се наблюдавали пространствено-времеви аномалии, се наричали „капани на дявола”. Така например на пътя към Дрезден имало голям камък с отвор в средата. Външно напомнял врата. А ако се вярва на дрезденските хроники, според които всеки пътешественик, който премине през този отвор, изчезва без следа, може да се предположи, че това е „врата на Времето”. През 1546 г. градски магистрат взел решение да изкопае до камъка голяма яма, да го бутне в нея и да го покрие с пръст. Но и това не помогнало. И въпреки че камъка го нямало, на мястото му периодично изчезвали хора…

Сицилиански хроники от 1753 г. разказват, че в малкото селце Такона, в двора на изоставен замък, буквално се разтворил във въздуха занаятчия на име Алберто Гордони. И то пред очите на изумените свидетели. След почти три десетилетия мъжът се появил на същото място. Той разказал, че попаднал в странен бял тунел, в края на който се виждала ярка светлина. Тръгнал към нея. И както му се сторило, буквално след минути се върнал обратно в двора на замъка.

Изследвали го лекари и стигнали до извода, че е с всичкия си, но и не лъже. Тогава местните жители решили да проверят думите на занаятчията. Когато всички отишли на мястото, Гордони направил една крачка и… изчезнал. Повече никой не го видял. Тогава свещеникът заповядал прокълнатото място да бъде оградено с висока каменна стена, която напръскал със светена вода.

Експерименти на магове

Алберт Айнщайн е първият, който се опитва да разкрие мистерията на вратата на времето.
Алберт Айнщайн е първият, който се опитва да разкрие мистерията на вратата на времето.

Учените също се опитват да разкрият мистерията на вратата на времето, на пътуванията във времето и пространството. Първият, чийто експеримент в това отношение бил официално регистриран, е Алберт Айнщайн.

Преди него също са правени опити. Така например гръцките магове и древно египетските жреци, алхимиците и физиците от Средновековието постоянно търсели начини да управляват времето. И понякога дори успявали. Съществуват и косвени доказателства, че експерименти, насочени към въздействие върху времето, е провеждал и Никола Тесла.

Айнщайн пък конструирал електромагнитен прибор, с помощта на който през 1943 г. успял да отдалечи от съвременната пространствено-времева матрица есминеца „Олдридж” на американските ВВС. Последствия от експеримента обаче се оказали много негативни за екипажа, затова се наложило ученият да унищожи своя прибор и всички чертежи.

Магнитното излъчване

Нашите предци са били уверени, че освен реалния свят съществуват и множество тънко материални светове. А съвременната наука едва започва да се доближава до разбирането на този феномен. Днешните физици смятат, че пътуванията във времето са възможни благодарение на магнитното излъчване, което не е изучено напълно. Източници на такова излъчване са големите космически обекти. А повишената магнитна слънчева активност, както и аномалните магнитни колебания на планетата Земя могат да станат причина „вратата на Съдбата” да се отваря все по-често за човечеството.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Нашата „Врата на Съдбата“ съществува реално и зависи от нас самите. От нашият избор. Ако преди десетина години бяхме улучили с точните и правилни хора да ни ръководят съдбите, няма как вратата на всички да не се отвореше по-широко и светло. Но с водачи, за които България и живота на българите е по-маловажен и зависим от капризите, заповедите и желанията на европейците, „Вратата на Съдбата“ ще е плътно затворена за дълго време.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.