Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 август 2019

Електронен отчет на ваксините поискаха лекари Джипитата не са съгласни с предложението да отпаднат някои приеми

НАП сами не си защитили данните от хакери

Владимир Путин: Русия иска да възстанови отношенията си с ЕС

65% от хората у нас резервират онлайн ваканцията си Последни сме по показателя в ЕС

Фабрини моли ЦСКА да го пусне

Проверяват за боклуци сградите под мостове и виадукти

Една четвърт от живеещите в Германия са с мигрантски произход

Написаха правилата за усвояване на милиони от фондации МС прие правилника на Съвета за развитие на гражданското общество

Испания търсила над 1000 българи за бране на ягоди Холандия с най-много оферти за работа за гурбетчиите

Дипломатка забърка нацистки скандал Загреб я отзова

БНБ: Храните и горивата поскъпват

Германия се обяви против връщане на Русия в Г-8

Гленда Джаксън се завърна към киното

Искат постоянен арест за шефа на Специализираната прокуратура на Северна Македония

Вреден шум мъчи всеки втори софиянец

Над половината от столичани живеят на шум, по-висок от допустимите норми. Основната причина за това е трафикът на автомобили. През деня шума е извън безвредните граници за 56% от живеещите в София, а през нощта – за 57 на сто. Това се разбира от доклад на заместник-кмета на София с ресор екология Йоана Христова. Документът ще бъде гласуван на днешното заседание на Столичния общински съвет.
От доклада се разбира, че шумовото замърсяване през 2009 г. е засягало 73% от жителите на столицата през деня и 72 на сто през нощта. Изводът е, че в последните 7 години шумът от автомобили, индустрията, железопътния и въздушния транспорт в София са намалели, а действията на общината за справяне проблема са дали резултат.

Мерките, които градската управа е вземала срещу шума са идентични с тези, които се полагат за справяне със замърсяването на въздуха. Те са строителството на метро, ринговите булеварди около града, развитие на велоалеите, обновяване на градския транспорт.

На заседанието си общинските съветници ще отчетат резултатите от мерките и ще гласуват актуализирането на „шумовата карта“ на София. Ще започне и обмислянето на нови действия за справянето с проблема.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Шумът от улицата не ме плащи, свикнала съм с него. Но шумът от съседите отгоре направо ме вбесява, защото вече 35 години им слушам простотиите.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.