Временен приют отваря врати за бездомни хора в Хасково

В Хасково отваря врати временен приют за бездомни хора. На всеки посетител е осигурена топла стая със санитарно помещение, като разходите са за сметка на общината, предаде БНР.

Най-доволен от придобивката е Димитър Георгиев, който миналата година е ползвал услугата като бездомник, а от днес ще работи като портиер.

Димитър Георгиев за втора година е във временния приют. Миналата година е бил като бездомник, а от днес - на работа като портиер: "Аз 11 години бях бездомник и спях където намеря. В края на краищата попаднах на служителите на общинския съвет, осигуриха ми работа. Преди три-четири месеца получих инфаркт и би трябвало да се издържам по някакъв начин".

Временният приют може да подсигури подслон на 11 души, обяснява главният експерт на община Хасково Маргарита Георгиева: "По справка на дирекция "Социално подпомагане" са регистрирани 11 лица. Те вече са потърсени. Някои от тях са с издадени удостоверения и от днес започва настаняването. На свободен режим са, като някои от тях през деня могат да си ходят на работа, ако някъде са си намерили".

Временният приют ще остане отворен до края на март идната година.

Коментари

Задължително поле