Време е за дерби!

Дъхът отново е затаен, напрежение витае във въздуха. Погледите са вперени към националния стадион „Васил Левски“. Точно в 13 часа София ще утихне за 90 минути.

ЦСКА приема „Левски“ в голямото дерби от 26 кръг на Първа професионална лига.

Фенове и полицаи ще окупират съоръжението още от сутринта. „Червената“ част ще пее „още от дете...“, а „синята“ - „...никога не ще останеш сам“. Все познати до болка рефрени.

На терена също ще бъде горещо, защото един срещу друг се изправят вторият срещу третият в подреждането. Класирането обаче не е от значение, въпреки големите амбиции на двата столични гранда. Същото важи и за формата - „червените“ и „сини“ не познават вкуса на поражението през пролетта, но и не убеждават в играта си.

И все пак големият залог е за символичните домакини, защото се явяват и единственият конкурент на „Лудогорец“ за титлата. „Левски“ е далеч назад, изоставайки на 10 точки от своя съперник, но серията от дербита в първата шестица тепърва предстоят.

Големият плюс в отбора на Стамен Белчев е фактът, че българският специалист стикова този тим през последните 18 месеца. Делио Роси, треньорът на символичните гости, е в България едва от август 2017 година, но вече е наясно с идеологията на днешния сблъсък. Бившият наставник на „Лацио“ дебютира в дербито с 2:2 през есента. Сега му предстоят нови 5 двубоя с ЦСКА - 2 за купата на България, и още толкова в плейофната фаза.

Големият коз на Роси е защитата, където се подвизава и голмайсторът на тима Давид Яблонски (8).

Очаква се и Белчев, и Роси да прекроят съставите си в сравнение с последните срещи за първенство.

„В групата са тези, които са най-подготвени и тези, които са най-дисциплинирани – обясни Белчев в навечерието на мача. - Ще отпаднат хора, които някой не е очаквал, но това е за момента.“

В състава на „сините“ пък се завръща капитанът Божидар Митрев. Италианецът върна в групата нападателя Станислав Костов, получил почивка срещу „Етър“ (1:1).

Всичко това предвещава за непредвидим двубой - епизод 1 на голямото дерби за 2018 година. А най-интересното тепърва предстои...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ