Почти без валежи днес

Овца или овчар сте според зодията?

Днес е Благовещение

На 25 март 2018 да почерпят

Умници и хубавици отпразнуваха появата на новия Playboy Със секси парти в софийска дискотека

Сблъсъци между полиция и протестиращи в Каталуния, над 20 души са ранени

Наоми Кембъл ще получи наградата „Модна икона“

Нарко вакханалия в продължението на „Сикарио“ Изабела Монер е новото попълнение

Институтът за пътна безопасност пита: Колко сигнала са подадени за опасни пешеходните пътеки?

34 млн. лв. е похарчила държавата за защита в арбитражи Една българска и две чуждестранни кантори защитават България от исковете в Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове

Меган Маркъл иска да има дете веднага след сватбата Убедила принц Хари да откаже цигарите

Най-големият в света круизен кораб пое на първия си курс

Строителството на оградата по границата с Мексико започва в понеделник

13 граничари отстранени от летище София Заплашени са от уволнение, разследва ги „Вътрешна сигурност” за саботаж

Отбелязваме „Часът на земята”, гасим осветлението за час

Връзката между висшето образование и бизнеса реализират в Стопанската академия в Свищов

Съвместен дългосрочен проект на Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов и ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп, озаглавен „Булстрад Академия“, дава възможност за поредица организирани квалификационни обучения за служители от застрахователния бранш. Въз основа на сключен меморандум за стратегическо партньорство между двете институции, в Стопанска академия се проведе обучение по Застрахователен мениджмънт (Организация и управление на застраховането) на 19 служители от структурите на Булстрад и Булстрад Живот в градовете София, Велико Търново, Бургас, Монтана, Пазарджик, Русе, Плевен, Враца, Шумен, Петрич, Сливен, Хасково, Пловдив, Варна и Стара Загора. Първото квалификационно обучение бе за придобиване на нови професионални компетентности по професия „Финансист”, специалност „Застрахователно и осигурително дело”.
Водещи лектори от страна на свищовската академия бяха ръководителят на катедра „Застраховане и социално дело” доц. д-р Румен Ерусалимов и преподавателите от същата катедра доц. д-р Венцислав Василев, гл. ас. д-р Анелия Панева и гл. ас. д-р Милен Митков. Гост-лектори от Булстрад бяха изпълнителните директори Иво Груев и Пламен Шинов, Евгения Кало-Колова – директор на дирекция „Правна” и член на разширения Управителен съвет, Иван Иванов – член на УС. Обучението се проведе със съдействието на Центъра за професионално обучение при Стопанска академия, лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО).

Първият випуск на Булстрад Академия получи своите дипломи на официална церемония в реновираната зала на Студентския дом на културата в Стопанска академия, ремонтирана и оборудвана с най-модерна презентационна и аудиовизуална техника със средства на висшето училище и с финансовата подкрепа на застрахователното дружество. Обновената зала, наименована „Зала Булстрад”, бе тържествено открита непосредствено преди церемонията по дипломиране на първия випуск. Ритуалното прерязване на трикольорната лента изпълниха ректорът на Стопанска академия и главните изпълнителни директори на Булстрад Виена Иншурънс Груп и Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп.

В приветствието си към дипломантите, ректорът доц. д-р Иван Марчевски подчерта, че за първи път в България се реализира толкова ясно декларирана и изпълнена със съдържание връзка между една утвърдена на пазара компания с десетилетни традиции, която е синоним на застраховането, и висшето училище, което е синоним на икономическото образование в България. „За нас това начинание е изключително важно, защото показва на нашите студенти, че Стопанска академия е призната от застрахователния бизнес, че хората които работят тази благородна професия вярват на това, което ние даваме и са готови да поверят в наши ръце хората, които генерират финансовите им резултати, за да помагаме в тяхното обучение“, каза доц. Марчевски. Той поясни, че в реновираната зала Булстрад, която е символ на съвместната инициатива, ще се провеждат церемонии по дипломиране на свищовски студенти-застрахователи и на обучаваните специалисти от застрахователния бизнес.
Главният изп. директор на Булстрад – Недялко Чандъров благодари на Стопанска академия за това, че е откликнала за дългосрочно партньорство с компанията и пояси, че целта на Булстрад Академия е през нея да преминат хора, които имат желание да се развиват ежедневно и да придобиват повече икономически и управленски знания в областта на застраховането. Той честити на първите дипломанти и благодари на обучителите. Приветствие към първия випуск отправи и главният изп. директор на Булстрад Живот – Светла Несторова. Тя припомни, че именно в Свищов е основана застрахователната школа в България. По думите й, Стопанска академия е място, исторически свързано със застраховането, носещо аромата и атмосферата на застрахователния бранш. „Свищов е абсолютното естествено място, където ние да дадем едно много силно централно послание за цялото ни общество, посланието за връзката между академичното и практическото, между теоретичните образователни институции, които подготвят хората за реализацията им и бизнеса, където тази реализация на практика се случва. За мен това е знаково партньорство, което би следвало да даде своя отзвук не само за тук присъстващите, но и за останалите институции, защото това, което липсва в обществото ни сега, но за което има много сериозни исторически корени, е връзката между бизнеса и Академията“, заяви Светла Несторова.
В приветствието си към дипломантите, Иван Иванов – член на УС на Булстрад представи инициативата, като поясни, че основната концепция, заложена в Булстрад Академия, е идеята да се обедини теоретичното познание с практическия опит в сферата на застраховането и всичко това да бъде поднесено по изключително подходящ и полезен за съответната аудитория начин. Той подчерта, че това е само началото на едно дългосрочно и устойчиво партньорство, и сподели, че вече са планирани прояви до края на настоящата и през следващата година. Иван Иванов благодари на ръководствата на Стопанска академия и на Булстрад, и на обучителите от двете институции.
Облечени в академични тоги и под звуците на фанфари, дипломантите от първия випуск на Булстрад Академия получиха своите свидетелства на сцената на реновираната зала. Ректорът на Стопанска академия връчи дипломите на отличниците на випуска Клементина Куцарова и Любомир Андреев, а другите дипломанти получиха свидетелствата си от главните изпълнителни директори на застрахователното дружество.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.