Връчват БГ модна икона в навечерието на Коледа

Модел от колекция на модния бранд “Блинк”.

Академията за мода отличава най-стилните българи за 12-и път

Статуетката е интерпретация на първото облекло на Адам и Ева

Нови колекции ще покажат Жана Жекова, Евгения Живкова и София Борисова 

Академията за мода ще връчи своите награди за стил и елегантност “БГ модна икона” за 12-ти пореден път в навечерието на Рождество Христово на специална церемония в София.

В ревю-спектакъла, непосредствено преди официалното награждаване, ще бъдат показани актуални колекции на известни български дизайнери и модни къщи, както и дебютни произведения на студенти по мода от Националната художествена академия.

Специален акцент ще са произведенията на утвърдени модни творци, носители на “Златна игла” като Жана Жекова, Евгения Живкова, София Борисова, Албена Александрова, Иван Донев, Милка Александрова - Бучи, Николай Божилов, Теодора Спасова, Диляна Матеева и други.

По повод 12-тото издание на Годишните награди “БГ модна икона 2020” инициаторът на приза проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, заяви: 

“Нямам право да издавам имената на тазгодишните призьори, но мога да ви уверя, че те са ярки представители на културата, изкуството, медиите и бизнеса, които със стил и професионализъм дават пример за висока визуална култура и безупречен вкус. Изразявам горещата си признателност на всички дизайнери, които независимо от сложната ситуация и коронакризата, ще представят своите най-нови колекции. Събитието ще се проведе при най-стриктно спазване на епидемичните мерки в пълно съответствие с държавните разпоредби”.

Наградата, която ще получат отличените с приза “БГ модна икона 2020”, е пластика, изработена от българския бижутер - Анжело Красини. Статуетката е интерпретация на първото облекло на Адам и Ева - смокиновия лист - с образите на най-прочути дизайнери и модни икони. Водеща на събитието ще е актрисата и певица Марина Кискинова.

Коментари

Задължително поле