Връчиха Годишните награди за образование и култура на община Свищов

Отличията бяха раздадени в навечерието на 24 май

В навечерието на празника на българската духовност и култура, в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови” се проведе церемонията по връчване на Годишните награди за образование и култура на община Свищов. Програмата бе открита с „Танц на буквите“, в изпълнение на децата от ДГ „Васил Левски“ с художествен ръководител Явор Узунов и приветствие от кмета на община Свищов Генчо Генчев. Директорът на дирекция „Култура и културно наследство” Росен Маринов, бе основният организатор и водещ на събитието, което всички очакваха с нетърпение. Той подчерта, че днешното събитие, организирано от община Свищов, събира най-изявените и най-успели хора, в областта на културата и образованието, за да ги удостои със заслужено внимание и уважение. Имената на заслужилите деятели в областта на културата и образованието ще бъдат удостоени с награди в категориите: Деятел на културата; Активна читалищна дейност; Учител на годината; Принос в образованието; Цялостен принос в образованието и културата, и Достоен за Свищов.

Церемонията започна с категорията „Деятел на културата”, в която бяха направени 8 номинации на читалищни дейци от община Свищов. С приза „Деятел на културата” бе удостоен Йордан Герчев, а наградата за дългогодишната и разностранна дейност в областта на културата като хорист, танцьор, читалищен деец и настоятел, организатор на различни събития от местно, регионално, национално и международно значение му бе връчена лично от кмета на Свищов Генчо Генчев.

Останалите седем читалищни дейци, номинирани в тази категория - Спаска Цветина, Юлка Друмева, Даниела Данаилова, Йорданка Славова, Георги Ангелов, Валя Георгиева, Атанаска Блажинова, бяха удостоени с грамоти за „Активна читалищна дейност“, които им бяха връчени от Таня Ликова.

Със специална грамота за „Високи творчески постижения“, кметът на Свищов удостои основателя на Арт център „Творецът“ Явор Узунов, който само за няколко години успя да зарази с ентусиазма си десетки деца и да ги увлече в изкуството на театъра, и танца. Плод на неговите усилия са множество награди и отличия на национално ниво, а в момента неговият Център е сред най-предпочитаните места за изкуство в Свищов.

Наградите за „Учител на годината” бяха разпределени в четири категории, заради четирите различни етапа в образователния процес. Избраните за Учители на годината бяха представени чрез кратки видеоклипове, през погледа на своите ученици, колеги и съграждани, които с много любов и уважение се изказаха за тях и техния професионализъм. Отличените учители бяха наградени от зам.-кметовете Анелия Георгиева и Бедри Алиев, и секретаря на Общината Любомира Петрова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България