Връчиха наградите "Златна мартеница" за принос към българския бизнес

Пет награди "Златна мартеница" за принос към българския бизнес бяха връчени вчера по време на официална церемония. Събитието, организирано от Съюз „Произведено в България, се проведе със съдействието на Министерство на икономиката и Fibank (Първа инвестиционна банка). Отличията се връчват вече 24 години на фирми с високи бизнес резултати и принос към родната икономика.

На събитието присъстваха президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът Валери Симеонов, зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, членът на УС на Първа инвестиционна банка Надя Кошинска и почетният председател на Съюз „Произведено в България” Христо Друмев.

Сред наградените бяха компания "Победа", верига ресторанти "Хепи", „Лав Мейд Лав Интернешънъл" и политикът с дългогодишен принос за подобряване на бизнес средата в България Петър Кънев. Почетна грамота получи и списание "Наш дом" за подкрепата си към българските производители.

Първата „Златна мартеница” за дългосрочно присъствие на бългaрския пазар и за постоянно внедряване на нови и качествени продукти беше връчена на водещия производител на захарни изделия „Победа” АД. Изпълнителният директор на компанията Михаил Чоролеев прие наградата от президента Румен Радев. Ресторанти Happy Bar&Grill получиха награда „Златна мартеница” за любим български бранд от вицепремиера Валери Симеонов.

Със „Златна мартеница” за успешно женско предприемачество бяха отличени „Лав Мейд Лав Интернешънъл” ООД. Компанията се занимава с дизайн и производство на бебешки и детски дрехи и аксесоари. Призът им бе връчен от Надя Кошинска, член на УС на Първа инвестиционна банка, партньор на събитието.

Четвъртата „Златна мартеница” спечели г-н Петър Кънев – Председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в рамките на 43-то и 44-то Народно Събрание. Той бе награден за принос за подобряване на бизнес средата в България и получи отличието от почетния председател на Съюз „Произведено в България” Христо Друмев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика