Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Прелива язовир Кърджали

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

София по-добра за живот от Москва Виена запазва първото място

Нова ТВ купува 100% от “Нет Инфо“

Обвиняват БДЖ в нагласени поръчки

Класика и пера в зала „България” Иновативният пърформанс „Еволюция” развълнува публиката

Нападателят от Мериленд е загинал от раните си в болницата

Хасан Азис: Приемам нормално Ердоган да казва, че Кърджали е останал в душата му

Цвета Караянчева: Политиците трябва да си говорят Срещата на европейските лидери с президента Ердоган у нас е важна

Връчиха наградите на Международно изложение „Културен туризъм“ 2017

Снимка: Община Велико Търново

Наградите на ХIV Международно изложение „Културен туризъм” 2017 бяха връчени на стилна официална церемония в читалище „Надежда-1869“ във Велико Търново.

Призът за дебют на туристическата борса бе връчен на Община Мездра, а за дългогодишно партньорство бе отличена Община Поморие. Наградата за най-оригинално представяне на събитие на изложението получи Национално дружество „Традиция“–клон Велико Търново за Втория международен фестивал на историческите възстановки. Призът за най-атрактивен и оригинален експозиционен щанд бе даден на Община Пловдив, а общините Балчик ш Чепеларе бяха отличени за най-оригинално представяне на продукт на културния туризъм.
Голямата награда на изложението „Личност с принос за развитието на културния туризъм в България“ бе присъдена на кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов, по чиято инициатива през 2004 г. стартира изложението „Културен туризъм“.

„Преди 14 години с група съмишленици направихме първата борса за културен туризъм в България, в която участваха 5 общини и двайсетина майстори-занаятчии. След това изложението стана национален форум и се наложи като специализирано международно събитие“, подчерта инж. Даниел Панов и призова общините да популяризират своите традиции, исторически забележителности и културни събития за да стимулират локалния туризъм и икономическото развитие на регионите и страната.

Традиционната награда „Асеневци“, която Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) присъжда в рамките на изложението, бе дадена на Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“.
На церемонията бяха връчени и наградите в конкурса “Чети и пътувай” (READ&TRAVEL), който се проведе за пета година в рамките на туристическата борса. В категория „Най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм“ отличието бе присъдено на Театрално-музикален продуцентски център Варна за плаката на мюзикъла „Граф Монте Кристо”. За най-интересни туристически издания наградата бе връчен на „Фото пътеводител на крепости и антични градове в България“ с автори Иво Николов и Мартин Стойков, а специална награда бе дадена на изданието „Бивша Югославска Република Македония. Туристическа география“ на проф. Георги Георгиев. Община Пловдив бе отличена с награда за най-ефективни рубрики и репортажи за публикациите за награждаването на Пловдив с приза „Златна ябълка“ на FIJET. Голямата награда на журито за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2016 г. Поллучи съвместната изложба на Националния политехнически музей и Siemens България „Завръщане в бъдещето”, посветена на 200 години от рождението на великия изобретател Вернер фон Сименс, а специална награда в тази категория взе Исторически музей-Велинград за „Голямото писане на великденски яйцаот Чепинския край”.

70 български и чуждестранни изложители участваха в Международно изложение „Културен туризъм“2017, което се проведе от 6 до 8 април във Велико Търново. В дните на борсата общини от цялата страна, посолствата на Азербайджан, Бразилия, Виетнам, Палестина, ЮАР, градовете-партньори на Велико Търново Брага (Португалия), Бурса (Турция), Охрид (Македония), Серес (Гърция), Хаен (Испания), музеи, неправителствени организации, туроператорски и турагентски фирми представиха атрактивни оферти за нови и популярни дестинации за културен туризъм.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.