На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Връчиха първите награди „Млада Горна Оряховица“

Александра Тодорова и отборът по хандбал на ПГЛПИ „Атанас Буров” са първите носители на наградата „Млада Горна Оряховица”. Отличието се присъжда на учащи за изключителни постижения и извоювани награди от международни и национални състезания, олимпиади и конкурси. Наградите бяха връчени по време на традиционната празнична среща на кмета инж.

Добромир Добрев с културни и просветни дейци, която се провежда на 24 май.
В сферата на образованието с наградата „Млада Горна Оряховица” бе удостоена Александра Тодорова – единствената българка, приета в университета в Харвард през учебната 2016/ 2017.

Александра Тодорова завърши средното си образование в СУ „Вичо Грънчаров”. В Харвард младата дама учи „История” и „Социална антропология”. Тя се включва в дебат в прочутия клуб в Оксфорд и изнася реч пред близо 200 души. През 2016 г. Александра пише есе на тема „Устойчиво образование” и се класира сред финалистите. Член е на борда на Европейското общество и председател на Академичния съвет в Харвард. Александра Тодорова е част от комитета „Връзки с обществеността” към Международното общество и вицепрезидент на Българския клуб към университета. През 2017 г. Александра ще участва в археологически разкопки в Сардис, Турция – проект, започнат през 1958 г. от изследователи от Харвард и Корнел.

Награда „Млада Горна Оряховица” в сферата на спорта бе присъдена на хандбалисти от ПГЛПИ „Атанас Буров”. Отборът в състав Любослав Димитров – капитан, Радослав Йорданов, Ивелин Дачев, Николай Братованов, Петър Парашкевов, Николай Ахмедов, Марин Алеков, Кристиан Стефанов, Томислав Попов, Ангел Христов, Стефан Величков и Галин Георгиев зае I място на Държавните ученически игри в Добрич във възрастова група VIII – X клас.

Носителите получиха наградите си от кмета инж. Добромир Добрев, който поздрави събралите се в Художествената галерия „Недялко Каранешев” дейци на просветата и културата. Празничен поздрав към всички присъстващи на срещата отправи и малката Ан-Реджина Кушева със стихотворение посветено на буквите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.