Връчиха първите награди от кампанията "Стани приятел на Сливен"

Кметът на Сливен Стефан Радев връчи първите награди на участниците в кампанията на общината "Стани приятел на Сливен". Сред тях са Мария Игнатова, бивш учител по литература от Сливен, 11-годишният Михаил Лиловски от София и две деца от Италия - 8-годишният Стефано Франческо Марели и 14-годишният Паоло Калоян Марели.

За всички бяха приготвени нови раници с логото на кампанията. Подаръците за момчетата от Италия побучи поетесата Виолета Калайджиева, с чието съдействие гостите от чужбина са посетили българския областен град. "Чрез тази кампания направихме крачка към създаването на културен мост между България и Италия. Приемете поздравите на нашите приятели от Милано. За Сливен там вече се говори с много добро чувство" - каза Калайджиева.

Нестандартната кампания "Стани приятел на Сливен" започна преди близо година. Целта бе да се популяризират културно-историческите и природните богатства на града. Бяха отпечатани специални туристически карти. Всеки турист, който посети посочените в тях 10 музея, галерии и обекти от природен парк "Сините камъни", имаше право да участва в томбола с награди. Кампанията продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони