Връщат в затвора рецидивист с 5 влезли в сила присъди

Снимка: Архив

Рецидивист, извършил грабеж, е осъден на една година и шест месеца лишаване от свобода при строг режим. Наказанието е наложено по обвинение на Окръжната прокуратура във Велико Търново. Делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият се призна за виновен и е приел за верни фактите изложени в обвинителния акт.

Кирил В. е осъден за това, че на 2 септември миналата година във Велико Търново отнел от владението на собственика чужди движими вещи дамска чанта, мобилен телефон „Samsung“, портмоне, несесер с козметика, MP3 плейър „Philips“, два броя флаш памет, други вещи и сумата от 24 лева, всичко на обща стойност 328 лева, собственост на жена от същия град, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, изразяваща се в издърпване на чантата от дясното рамо на пострадалата, като грабежът представлява опасен рецидив.

Обвиняемият е осъждан многократно за престъпления от общ характер, като има 5 влезли в сила присъди. Кирил В. бил отгледан в изключително лоши условия в гр. Две могили от баща си, който злоупотребявал с алкохол, периодично му нанасял побой и го гонел от дома им.

В края на август 2016 г. обвиняемият дошъл в гр. Велико Търново. Нощувал на пейка пред Градската библиотека, а през деня обикновено стоял пред квартален магазин, където му давали храна.

На 2 септември 2016 г. привечер пострадалата посетила магазина, като на излизане местни хора и посочили обвиняемия, като споделили, че се нужда от помощ. Пострадалата заговорила младия човек, попитала го от каква помощ има нужда, както и че ще се свърже със Социални грижи, за да му помогнат. След като приключил разговора, жената си тръгнала, но обвиняемият я последвал, настигнал я в района на крепостта „Царевец“, хванал дамската й чанта и я издърпал рязко от рамото й, след което избягал.

В момента 22-годишният Кирил В. е в Затвора – Ловеч, където изтърпява наказание „лишаване от свобода“ по друга влязла в сила присъда.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право