Връщат делото срещу Бербатов-брат и приятелката му

При задържането му Асен Бербатов пое цялата вина за намерената дрога в опита си да защити приятелката си.

Не е ясно участието на двамата

Окръжният съд в Благоевград прекрати и върна на прокуратурата делото срещу Асен Бербатов и приятелката му Анна Папучарова за държане и разпространение на наркотици. Магистратите се съгласиха с доводите на защитата за допуснати грешки и неточности в обвинителния акт. При допълнителното разследване трябва да бъде изяснен въпросът за съучастието между двамата като съизвършители. Решението може да бъде протестирано пред Софийския апелативен съд.

37-годишния брат на именития футболист и 29-годишната му приятелка бяха заловени в първите дни на март м. г. при полицейска проверка на автомобила им. В дамската раничка на Папучарова бяха открити марихуана, а в якето на Асен, което той сложил в багажника на колата, имало кокаин, екстази, както и значителна парична сума. При обиск на апартамента, в който двамата живеят в София, бяха открити две полиетиленови сгъвки марихуана и електронна везна, по която са били установени следи от кокаин.

Асен Бербатов, който има две присъди, една от които е за наркотици, пое цялата вина като заяви, че сам е оставил марихуаната в раницата на приятелката си.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право