Всеки пети човек страда от умерена или силна хронична болка

Решението на проблема е първият апарат за високоинтензивна магнитотерация SIS

Всеки пети човек страда от някаква форма на умерена или силна хронична болка, показва последна статистика на IASP (The International Association for the Study of Pain - Международна асоциация за изследване на болката) и EFIC (European Pain Federation - Европейска федерация по болката ). Тревожните наблюдения на лекарите сочат, че между 30% и 60% от хората с хронична болка не могат да водят пълноценен социален живот и имат ограничения във физическата си активност. В аптечната мрежа се предлагат огромен брой медикаменти за лечение на болката, но част от тях не се приемат добре от пациентите или водят до други увреждания. Алтернативата е първият апарат за високоинтензивна магнитотерапия Super Inductive System (SIS).

Иновативната технология е базирана на високоинтензивно магнитно поле с висок интензитет, достигащ до 2,5 Tesla, което положително влияе върху човешките тъкани. Терапевтичните ефекти, до които води терапията, са облекчаване на болката, заздравяване на фрактури, миорелаксация, миостимулация и мобилизация. Индуктивната намотка на апарата генерира импулсно, синусоидално, електромагнитно поле, което взаимодейства с човешкото тяло и предизвиква деполяризация на нервно-мускулната тъкан. Като основен резултат е редуциране на болката във всичките видове - остра, подостра и хронична. Широкият честотен диапазон на магнитното поле дава възможност за въздействие и върху трите нива на болката и за терапия на всички етапи на болезненото състояние.

Привлекателното на този нов метод за пациентите е неговия незабавен ефект, краткият лечебен курс и краткото време на една терапия. Затова най-честите пациенти са хора с остра и хронична болка в лумбален и цервикален отдел на гръбначния стълб, епикондилити, периартрити, гонартрози, коксартрози и всички видове болка. Допълнителните терапевтични приложения на високоинтензивна магнитотерапия Super Inductive System са мобилизация на ставите, миостимулация, при тендинити, за намаляване на спастичността и много други.

Високоинтензивното електромагнитно поле подобрява кръвообращението в засегнатата област, като стимулира калусообразуването, затова се препоръчва приложението при фрактури за по-бързото им заздравяване. Качеството на живот, премахването на болката и връщането на пациента към ежедневните дейности е цел номер 1 навсякъде по света в здравеопазването. И ако това може да се постигне с естествени физикални фактори, това не е ли достижение на технологията на бъдещето?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве