Теменужка Петкова: Газоразпределителната инфраструктура в България ще се развива, ако има икономически интерес

Експерт прогнозира: Професията оператор на кол център ще се трансформира в оператор на робот

Търсят тяло на бебе, родено вчера в Кърджали, източват „Водното огледало“

Републиканските пътища в Сливенска област – проходими при зимни условия

Благодетели дариха 1100 лв. за изграждане на паметник на ген. Сава Муткуров в Търново

Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“

Тировете с дестинация България, влизащи от Турция, няма да бъдат пренасочвани през Лесово – Хамзабейли

Иван Тотев: Никога не е имало идея да се разфасоват прасета в центъра на Пловдив

Петър Петров от „Юлен“: Дружеството няма никакви кредити към Първа Инвестиционна Банка или други български банки Поради некоректността на журналистите от Икономедиа, концесионерът на ски зона "Банско" повече няма да отговаря на въпроси, задавани от изданията на тази медийна група

Откриха близо 700 литра нелегален алкохол по обява в Интернет

Клуб „Активна сигурност“ организира коледен празник за деца от домове в Пловдивско Кампанията е под надслов "SOS - Грижа без граници"

Запален комин обгази пенсионерка

Отпускат се 4 милиона лева за Клиниката по изгаряния в „Пирогов“, обяви министър Ананиев

1 тон нелегална ракия откриха митничари в нелегален казан

Правителството погасява дълговете на болница „Лозенец“ с 23 млн. лв., тя минава под управлението на СУ

Всеки пети човек страда от умерена или силна хронична болка

Решението на проблема е първият апарат за високоинтензивна магнитотерация SIS

Всеки пети човек страда от някаква форма на умерена или силна хронична болка, показва последна статистика на IASP (The International Association for the Study of Pain – Международна асоциация за изследване на болката) и EFIC (European Pain Federation – Европейска федерация по болката ). Тревожните наблюдения на лекарите сочат, че между 30% и 60% от хората с хронична болка не могат да водят пълноценен социален живот и имат ограничения във физическата си активност. В аптечната мрежа се предлагат огромен брой медикаменти за лечение на болката, но част от тях не се приемат добре от пациентите или водят до други увреждания. Алтернативата е първият апарат за високоинтензивна магнитотерапия Super Inductive System (SIS).

Иновативната технология е базирана на високоинтензивно магнитно поле с висок интензитет, достигащ до 2,5 Tesla, което положително влияе върху човешките тъкани. Терапевтичните ефекти, до които води терапията, са облекчаване на болката, заздравяване на фрактури, миорелаксация, миостимулация и мобилизация. Индуктивната намотка на апарата генерира импулсно, синусоидално, електромагнитно поле, което взаимодейства с човешкото тяло и предизвиква деполяризация на нервно-мускулната тъкан. Като основен резултат е редуциране на болката във всичките видове – остра, подостра и хронична. Широкият честотен диапазон на магнитното поле дава възможност за въздействие и върху трите нива на болката и за терапия на всички етапи на болезненото състояние.

Привлекателното на този нов метод за пациентите е неговия незабавен ефект, краткият лечебен курс и краткото време на една терапия. Затова най-честите пациенти са хора с остра и хронична болка в лумбален и цервикален отдел на гръбначния стълб, епикондилити, периартрити, гонартрози, коксартрози и всички видове болка. Допълнителните терапевтични приложения на високоинтензивна магнитотерапия Super Inductive System са мобилизация на ставите, миостимулация, при тендинити, за намаляване на спастичността и много други.

Високоинтензивното електромагнитно поле подобрява кръвообращението в засегнатата област, като стимулира калусообразуването, затова се препоръчва приложението при фрактури за по-бързото им заздравяване. Качеството на живот, премахването на болката и връщането на пациента към ежедневните дейности е цел номер 1 навсякъде по света в здравеопазването. И ако това може да се постигне с естествени физикални фактори, това не е ли достижение на технологията на бъдещето?

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.