Всеки трети с лодка по река Струма е от Израел

30 % от рафтерите по Струма са израелци. Те са привлечени от доброто трасе за рафтинг и каяк, както и от изключително атрактивните цени за чартъри на авиокомпаниите. Миналият сезон в Рафтинг център Симитли всяка трета група, която приемали, долитала от Израел. „Те сега откриват България, с пътуващи маршрути, планински походи, места за екстремен туризъм. Профилът им е – семейство и приятели. Евтините полети ги водят тук, прекарват по цяла седмица. Катерят Пирин, слизат на рафтинг при нас, карат колела в планината, организираме им походи до параклиса на Св. Троица, до кръста, до Коматинските скали, продължават към Сандански, с рент а кар стигат и до морето“, разказва за програмата на туристите от Израел Станимир Станимиров от Рафтинг център Симитли. Туристите с чартъри от Израел са предимно през седмицата.

Събота и неделя е големият трафик на лодки по Струма. Тази година са влезли успешно в сезона. Нямаше наводнения и порои, нивото на водата е безопасно за спускане, казва Станимиров, който съвсем в началото на сезона извози и много ВИП-рафтери. При него пристигнаха и група испаноговорящи с лукс коли за по четвърт милион.

Тази година, ако отидете на рафтинг в Струма, ще вози с лодка по речните бързеи – аржентинец. За първи път речният гид е в България, открил е Струма, Симитли и Рафтинг център БГ през интернет. Тук на практика се подготвя за рафтинг сезона в родината си, който започва през нашата есен. Цените се същите като миналогодишните.

Коментари

Задължително поле