Все още има опасност за живота на трите пострадали край Своге жени, настанени в „Пирогов“

Остава опасността за живота на пострадалите три жени край Своге, но състоянието им е стабилно. Това каза изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов по време на брифинг за състоянието на пострадалите при тежката катастрофа край Своге.

„Състоянието на трите жени, които са на апаратна вентилация, няма промяна. Все още са стабилни, но не може да се каже, че са извън опасност за живота“, обясни директорът на „Пирогов“.

По думите му засега се задържа тяхното стабилно състояние, което означава, че не се влошават. Според него това е добре, защото те имат гръдна травма, а когато тя се развива, се очаква да има влошаване.

„На другите три жени, които са вече в по-добро състояние им предстоят оперативни интервенции днес и утре. Може би в петък ще имаме повече информация“, поясни проф. Балтов. Той обясни, че е по-добре тези жени да минат оперативна интервенция и след това да се прецени кога да бъдат извадени от реанимация. По отношение на дарителските акции за спасяване на пострадалите от катастрофата край Своге, проф. Балтов каза: „Макар и в момента да сме подсигурени с кръвни продукти, винаги има необходимост от допълнителни, не само за тези пострадали, а и за останалите“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България