Грабител рецидивист влиза за две години в затвора

Марк Жирардели: С новия кмет на Банско мислим в една посока за развитието на ски зоната

Росен Желязков: Предлагаме промени в Закона за автомобилните превози в сряда

Стево Пендаровски: Македонският език е лингвистичен факт от десетилетия

Арестуваха 30-годишен шофьор, счупил с пистолет стъклото на друг водач след спречкване в Силистра

Събраха над 36 000 лева от Коледния благотворителен бал на кмета на Велико Търново Даниел Панов Средствата ще бъдат вложени за изграждане на покрита сцена на Летния театър на старата столица

Любо Ганев разкри саботаж на Инженера

Президентството: Точна информация за причините за катастрофата на НСО следва да бъде предоставена от компетентните органи

Захариева: България подкрепя задълбочаването на партньорството между ЕС и ЧИС

“Юнайтед“ и „Интер“ чакат „Лудогорец“

Заловиха наш крадец, издирван в Белгия

Нескопосани крадци станаха за смях в интернет (ВИДЕО)

Проф. д-р Ханс Беарбоом стана „Доктор хонорис кауза” на МУ-София

Аварийни екипи от цялата страна ще запушват течовете във водопровода на Перник

Осем БГ модни икони получиха смокинов лист

Все повече туристи от цял свят избират София

Със своето уникално културно-историческо наследство, богат събитиен календар и отлично географско положение София привлича все повече посетители от цял свят. Това каза зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов по време на Международния конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм, който се провежда в столицата, пише Агенция „Фокус“.

„За мен е чест да ви приветствам в столицата на България, един от най-старите градове в Европа. Със своето уникално културно-историческо наследство, богат събитиен календар и отлично географско положение София привлича все повече посетители от цял свят“, заяви зам.-кметът.

„През последните години полагаме максимални усилия, за да превърнем София в привлекателна туристическа дестинация. Инвестираме средства, европейски и държавни, в културно-историческото наследство на Древна Сердика. През последната година само в разкриването на нови обекти са инвестирани 6,7 милиона лева. Целта ни е да утвърдим София като дестинация на исторически и културен туризъм и активен участник в международния културен обмен“, посочи още столичният зам.-кмет.

„Както знаете София е обявена от ЮНЕСКО за творчески град на киното. Столицата ни е притегателен център за изява на младите творци и тяхното професионално развитие. Всяко година Столична община отделя над 4 милиона лева за подпомагане дейността на творците и неправителствените организации“, подчерта Барбалов. Той отбеляза, че културните и творческите индустрии имат 8% дял в икономиката на града.

„По този начин София се нарежда сред първите 10 столици в ЕС по дял на творческите и културни индустрии в икономиката на града. Събития от такъв мащаб като този конгрес в София ще допринесат за популяризиране на българската столица като атрактивна туристическа дестинация с огромни възможности за развитие на културно-историческия туризъм“, заяви още зам.-кметът Барбалов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.