Оставки по домовете. Да, моля! Идиотска дигитализация съсипва апетита ни…

Японският премиер: Ракетните изпитания на Северна Корея нарушават резолюциите на Съвета за сигурност на ООН

БСП – София отбеляза 100 години от смъртта на Георги Кирков Наш дълг е да помним делата на Кирков и да не позволяваме забраната и забравата да ги изличат от паметта на българите, каза общинският съветник и председател на Районния съвет на БСП във "Възраждане" Иван Таков

Борис Джонсън: Не сме длъжни да изплащаме обезщетение от 39 млрд. паунда на ЕС ако напуснем без сделка

Гитхорн – приказният свят на водните хора И възрастни, и деца се придвижват с лодки

МВнР: Транспортни стачки затрудняват пътувания в Испания

АИКБ подкрепи Марияна Николова и поиска одит на IT сигурността в държавната администрация

Чеченец застреля бивш грузински командос в Берлин

ЦГМ: Само 7% са гратисчиите в столичния градски транспорт 240 контрольори следят за редовността на пътниците

Тръмп отрече Г-7 да е упълномощавал Макрон за преговори с Иран

Десетки пожари са избухнали през почивните дни в Гърция

БСП-София отбеляза 100 години от смъртта на Георги Кирков

Все повече млади хора страдат от дискови хернии

Вицепремиерът Екатерина Захариева заминава на посещение в Румъния

Най-големият противопожарен самолет в света се бори с огъня в Амазонската джунгла (ВИДЕО)

Все по-агресивни стават преселниците у нас

Все по-агресивни са преселниците, които прекосяват нелегално българската граница, съобщи в Малко Търново главният секретар на МВР Георги Костов. Костов поясни, че напоследък има признаци на изменение в профила на мигрантите – като националност и произход, възраст, а и в модела им на поведение. „Наблюдаваме подчертано по-агресивен тип или прояви на форми на агресия, като обективните изводи са въз основа на случаи със задържани в закритите центрове на Дирекция „ Миграция“ и в местата от открит тип на агенцията за бежанците“, каза главният секретар. И допълни, че етническият състав на незаконно навлезлите мигранти преобладаващо не е от зоните на потенциален военен конфликт.

„Необходима ни е помощ от гражданското общество в случаите на незаконно проникнали в групи. Нарядите на Гранична полиция своевременно трябва да получават информация“, заяви Костов. Той уточни, че призивът му е основно към хората в пограничните райони, които „са достатъчно добре подготвени и умеят перфектно да се ориентират“.

„Като видят в далечината група, очакваме незабавно да сигнализират“, подчерта Георги Костов. Той успокои, че данните на ведомството показват с близо 60% са намаляване на опитите за нелегално проникване през границата в сравнение с 2015 г. В същото време зам.- вътрешният министър Филип Гунев обясни, че от началото на годината са блокирани 29 000 опита за преминаване. „Общо пък са задържани 10 209 чужденци – това е към миналата седмица. По-голямата част от тях са във вътрешността на страната, като 3200 са на вход към държавната граница, а 2800 – на изход“, разясни Гунев. Проверка на „Труд“ в данните на МВР за мигрантския натиск показва, че през юли са арестувани 2307 нелегални.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. „Необходима ни е помощ от гражданското общество в случаите на незаконно проникнали в групи“
    МИ аре де, раздайте калашниците.Със стоп палка няма да стане..Ако пък не – те мигранТИТИ като станат повечко ще ни изколят.Ама ово е стандард, евро нам кви си тъпотии.

    1. Къде са Перата и Динко?!!. Красимир Кънев и адв. Хаджигенов от БХК да го духат

  2. Дали преселниците са по агресивни или вече може да се съобщава частично истината, че политкоректните твърдения са невернии са били за политическа употреба

  3. минни полета и никой няма да припари

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.