Все още никой не е поел отговорност за взрива в Лион

България гласува за Европейски парламент

На 26 май 2019 да почерпят

Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Всичките пет кандидати са допуснати до търга за концесията на Летище София Офертите им бяха отворени в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Снимка: МВР/архив

Всички пет кандидати са допуснати в участието за придобиване на концесията на летище „София“. Toва стана ясно при отварянето на офертите за концесията на летище „София“ в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТСП), информира Канал 3.

Сред тях са Консорицум „Витоша“, Консорциум „Софткънект“, „ЦЦБ София Еърпорт“, Консорциум между „Еърпорт Де Пари“ ЕС и ЕЙ и ТАВ Хавалинманларъ Холдинг“ А.Ш. и „Фрапорт България“.

Транспортният министър Росен Желязков откри заседанието за концесията в качеството си на модератор. По думите му концесията на летището е една сравнително нова процедура, в нея участниците подават заявления и оферти, които са разгледани в първата фаза от комисията.

Комисията се състои от членове, наблюдатели и консултанти, а председател е заместник-министърът на транспорта Велик Занчев. Оценяването на кандидатите е дълъг и сложен процес, защото характеристиките на участниците налага сериозна експертна оценка. Цялата документация е в защитени сейфове под 24-часово видеонаблюдение, както и сървърите, върху които се записва видеонаблюдението.

Само обвързващите оферти са на хартия.

Желязков пожела успех на всички участници и вярва, че състезанието за концесията на летище „София“ ще бъде много силно и ще се избере най-добрият концесионер, с оглед всички интереси.

Победителят ще получи Летище София за срок от 35 години. Очаква се от концесията държавата да спечели над 2 милиарда лева. Кандидатите трябва да построят нов трети терминал до края на десетата година на концесията. Другите инвестиции в разширяването на инфраструктурата ще зависят от ръста на трафика.

От бъдещия стопанин се иска да разшири Терминал 2, да направи проучване и при необходимост да построи втора писта.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.