Всички бяхме подведени, че ЛГБТ прайдовете са борба срещу маргинализацията - оказа се просто борба за надмощие

Преди години ЛГБТ общността ни убеждаваше, че всичко било борба срещу дискриминация и те само се борили да не ги нападат и да не им се присмиват. На сайтът на “София прайд” пише, че има за цел да повиши видимостта на маргинализираните хора и да ги освободи от потисничеството, предразсъдъци и дискриминация. 

Междувременно бърз преглед на един от билбордовете на “София прайд” разкрива, че той прилича по-скоро на болид на Формула 1 и то от най-успешните отбори, защото е залят от спонсори от всякакъв тип. 

Софийска община го подкрепя пряко. Чуждите посолства са готови да рискуват дипломатически скандал като заявяват пряка подкрепа - все пак прайда има законодателна цел, тоест е грубо вмешателство на чужда държава в България. Институциите не просто не ги потискат, а правят всички по силите си да намерят начин да ги подкрепят.

От другата страна има “Шествие за семейството”. Корпоративни спонсори - няма. Лица от софийската община - против. Същите, които уж се борят против дискриминацията, се подиграват и разпространяват фалшиви снимки да осмиват събитието за традиционното семейство. От всякъде се излива жлъч и се присмиват за това как никой не пречел на хетеросексуалните и как това събитие било излишно.

Ама, секунда само, не беше ли това дефиницията на маргинализирано? Не правехте ли прайдове именно за да се борите с това, което в момента причинявате на традиционните семейства? Нали уж причината да трябва да има прайд била, че хората са против прайда?

Или всички сме били подведени и тези, дето били “дискриминирани” просто са искали да заемат мястото на дискриминиращия?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари