Всички документи сменят молба с „искане“ Хората да не се унижават

Министър – председателят Бойко Борисов е поискал от шефа на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ) до есента думата “молба” да бъде премахната. А навсякъде, където гражданите пишат до институциите да се ползва “искане” или “заявление”.

Целта на правителството е да завърши административната реформа. Но в същото време и да не подлага на своеобразно унижение хората с документи, в които ги кара да се молят за извършване на рутинна услуга. Държавната администрация замени соцзвученето на “молба” още през 2008 година. Но все още в някои институции като районни съдилища в страната или средни училища се дават стари формуляри. Пак в някои градове се пише още молба до кмета, коментираха народни представители вчера. Думата “молба” присъства и в някои от законите и подзаконовите актове.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Най сетне. А личните карти ще станат ли право – както пише в закона или ще останат задължение – както го интерпретират уродите?

  2. Държавните служители имат тоталитарен манталитет. Дано да схванат.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.