Горя изоставена къща в центъра на Бургас

Премиерът Борисов пристигна в Брюксел

Русия експулсира двама германски дипломати

Крис Дженър ще подари ботокс на дъщерите си за Коледа

Директорката на яслата, разследвана за насилие над дете: Тези кръвонасядания може да са получени навсякъде По думите на майката момиченцето станало асоциално, плашело се от всички и плачело

УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна въведе иновативно лечение за пациенти с напреднала болест на Паркинсон

Сгодена ли е Глория? (СНИМКА) Феновете й са убедени, че предстои сватбагло

В Поморие излязоха попчетата

Омбудсманът Диана Ковачева: Липсва пропорционалност между санкционирането и поощрението на шофьорите

Общинската избирателна комисия решава до седмица дали ще остане на поста си кметът на Благоевград

Марадона осъди Dolce & Gabbana за 70 000 евро

ВСС прие оставката на Цацаров като главен прокурор

Електрическите автомобили имат проблеми със зимните гуми На пазара се предлага само един модел, предназначен специално за такива коли

Японски коли за гостите на боксовата гала Луксозен транспорт за ВИП личностите на мача на Тервел Пулев

Откриха останки от изчезналия чилийски военен самолет с 38 души

Всички искат оставката на директора на СМГ Министър, кмет, учители и родители го призоваха да си ходи

Родители на ученици и учители протестираха вчера пред Софийската математичека гимназия с искане директорът Антони Стоянов да подаде оставка. Причината е уволнение на преподавателка по математика и неподновяване на договори на други учители, което бе наречено кадрова чистка.

За проблемите в елитното школо се разбра миналия месец, когато родители събраха подписка в подкрепа на дисциплинарно уволнената учителка по математика Петя Тодорова, както и на други преподаватели с неподновени договори. Родители недоумяваха защо Стоянов маха учители, при които децата ходели с желание в часовете и родителите били доволни от тях.

Образователният министър Красимир Велчев също призова директорът да освободи поста. Според него причината Стоянов да не бъде директно уволнен, е че срещу него още се води дисциплинарно производство.

“Не приемам директор, който губи диалога с учители, родители,ученици. Такъв директор няма място в училището”, коментира казуса пък столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя е настоявала пред министъра добрите преподаватели да бъдат върнати на работа.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Всеки директор има право да назначава и уволнява, според закона. Това се нарича ЕКИПНОСТ. Чистка е, гогато една организация влияе кадрово на друга – например, когато разследван шеф на охрана в Козлодуй предизвика уволнение на полицая, предизвикал проверката доказваща, че е абсолютно перде. При това тъпо.
    Не подкрепям директора, но по принцип, ако съм на негово място не бих работил с хора, които не споделят МОЕТО виждане. На който не му харесва – да се изнася! Вие как бихте постъпили /ако имате някакъв управленчески опит, де, щото иначе си е бля-бля/?

  2. Когато директора си направи собствено училище, може да назначава и уволнява когото си иска. Училището не е феодално имение и учителите на са крепостни селяни. Прекалените правомощия не водят до нищо добро.

  3. 20-тината родители, които искат връщането на учителката им, те ли носят отговорност за училището или директора? Стига с това улично управление! Всеки чул недочул, разбрал недоразбрал натиска за нещо си, което лично на него му изнася. Така не може да се управлява нито училище, нито държава. Който заема управленски пост трябва да управлява, както той счита за правилно в рамките на закона и според морала, защото той носи отговорност за резултатите от управлението. Ако не го бива, не го избират за следващ мандат, ако наруши закона, го уволняват. Ако 1 учител, колкото и добър да е той, е вреден за колектива, си отива и не би следвало министри и други чиновници да се борят да го връщат насила в този колектив.

  4. към НЕНА: Когато тези 20 протестиращи родители си направят собствено училище, могат да си избират коя учителка да преподава на децата им. Щом са в държавно училище, следва да се съобразяват с кадровата политика на ръководството. А специално тази учителка е виновна пред 130 деца от СМГ. Вие ако бяхте неин началник, нямаше ли да я уволните. И къде бяха медиите, когато родителите не на 20, а на 130 деца недоволстваха срещу дискриминирането им? Интересно как сега обърнаха внимание на недоволните, а през май си мълчаха. Тази учителка с голяма власт и силен гръб – зад нея министър, зам. министър, шеф на инспектората и всички медии. Голям манипулатор!

  5. Значи министерството използва незаконни похвати, за да упражни влияние и да си „реши“ проблема с „непослушния“ директор. Така ли се защитава ПРАВОТО. Цялата работа взе МНОГО да намирисва. Защо никой не говори за хилядите родители, които НЕ протестират?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.