Всички пътища са леки

Opel Insignia стана лек автомобил на България за 2018 г.

Най-добрият лек автомобил на България за 2018 г. е Opel Insignia. Флагманът на германската марка спечели наградата в конкурса на Прес Авто Клуб „България“ в много силна конкуренция. На финалната права в категорията на леките коли Insignia изпревари Ford Fiesta, BMW Серия 5, Hyundai i30 и Honda Civic.

Opel Insignia Grand Sport

Броени дни след оповестяването на резултатите от класацията у нас, от централата на Opel разпространиха новината, че вече са направени над 100 000 поръчки за модела. Това е отличен пазарен резултат, като се има предвид, че още не е изминала една пълна година от официалното представяне на втората генерация Insignia през пролетта на 2017 г. Нейното първо поколение също пожъна успех, като постигна близо 1 милион продажби и стана автомобил на годината в България и в Европа.

Opel Insignia Grand Sport

Първата Insignia отбеляза настъпването на нова ера в Opel с налагане на авангардна стилистична линия и мащабна модернизация на моделите. Новата Insignia също излиза във важен период,  в който марката пише следващата глава от своята история, започнала с Astra - колата на 2016 г. в Европа.  Второто поколение вдига още по-високо нивото на комфорт, моторизация и съвременна електроника, като се предлага в три варианта – лимузината Grand Sport, комбито Sport Tourer и офроуд комбито Country Tourer.

opel-insignia-grand-sport-4x4-304912

Със силно визуално присъствие и ярък спортно-елегантен дизайн Insignia веднага грабва окото. Моделът е с увеличени размери – 4,90 м дължина на лимузината и 4,99 м на комбито. В същото време теглото е намалено значително до 175 кг благодарение на новата платформа. Това облекчава задачата на двигателите, повишава динамиката и намалява консумацията на гориво.

Opel Insignia Grand Sport

Пространството в пътническата кабина също е увеличено и това се усеща чувствително. При разширената следа и порасналото междусие (2,83 м) настаняването и пътуването стават по-приятни, а има и повече място в багажника (490 – 1450 л). Именно комфортът е акцент, от който са се ръководили конструкторите на Insignia. С удобствата си Insignia определено конкурира премиум лимузините.

40-7-6kol

Сертифицираните ергономични седалки с отопление, вентилация и масажна функция са може би най-добрите на пазара. Кокпитът е прегледен и красив, с по-малко бутони и превключватели. Висококачествен Head-Up дисплей показва в челното стъкло директно пред погледа на водача важните данни при движение като скорост, ограничителни знаци и инструкции на навигацията. Това позволява на човека зад волана да се концентрира върху пътя и да се наслади в още по-голяма степен на усещането от управлението.

40-5-6kol

Новата Insignia определено е кола за шофиране. Модерната гама дизелови и бензинови турбо двигатели с мощност от 110 до 260 конски сили съчетава динамика и ефикасност и събужда вроденото желание у всеки човек да натисне газта и пътува по-бързо. Това важи в най-голяма степен за върховата моторизация 2,0 Turbo AWD, която ускорява само за 7,3 секунди от от 0 до 100 км/ч и постига максимална скорост 250 км/ч. Този най-мощен вариант е оборудван с 8-степенна автоматична трансмисия и система 4х4 с векторно разпределение на въртящия момент между всяко от колелата в различно съотношение. Така се осигурява максимално сцепление и ефективно оползотворяване на мощността. Авангардното конструктивно решение прави автомобила става още по-стабилен върху различни настилки и при високи скорости в завои. Наред с това водачът има възможност да променя поведението на Insignia по свое желание. Адаптивната система Flex-Ride предлага пакети от настройки за три режима на шофиране – стандартен, магистрален и спортен.

opel-insignia-grand-sport-305553

Флагманът на Opel предлага всичко най-най-най от технологичния арсенал на марката. Специално внимание заслужават интелигентните матрични фарове, които се състоят от 32 светодиодни сегмента. Съобразно пътните условия те променят във всеки момент светлинния сноп по начин, по който водачът получава оптимална видимост и не се заслепяват останалите участници в движението. Дължината на осветената отсечка пред автомобила достига внушителните 400 метра – предпоставка за безопасно пътуване. Същото предназначение имат електронните системи за сигурност като адаптивния круизконтрол, активният асистент за поддържане на лентата, функциите за аварийно спиране, за предупреждение при опасност от сблъсък, за разпознаване на пешеходци и пътни знаци. Върхово екипирана и перфектно моторизирана новата Insignia има всички изгледи да привлече много нови почитатели на Opel, тъй като предлага много на добра цена.

 

opel-insignia-304065

 

Четири камери и 360-градусова видимост

Новата Insignia е оборудвана с четири камери – по една от всяка страна на автомобила. Те осигуряват на водача изглед от „птичи поглед“ и той може да паркира без да поглежда навън, а само като следи изображението на големия цветен дисплей на инфо-развлекателната система. Намалява рискът от инциденти при движение на заден ход и отпаркиране, тъй като радарните сензори в бронята установяват приближаващи напречно обекти на разстояние до 20 метра.

40-10-6kol

Opel предлага лесна интеграция и безжично зареждане на смартфони. Безпрецедентната на пазара система OnStar осигурява постоянна телефонна връчка с личен асистент в колцентър и богат пакет от услуги, които непрекъснато се увеличават. Сред тях са проследяване на откраднат автомобил, автоматично подаване на сигнал при инцидент, търсене на свободни паркоместа, осъществяване на резервации и безжичен интернет в пътническата кабина за свързване на външни устройства.

opel-insignia-grand-sport-305557

В зимните месеци проличава удобството на отопляемото челно стъкло и на отопляемия волан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили