На 23 май 2019 да почерпят

Лидерът на Камарата на общините в британския парламент подаде оставка заради Брекзит

Златна гъска храни „еколозите“ Прибират милиони евро за опазването на „застрашения вид“

НАТО обяви, че срещата на върха в Лондон тази година ще бъде на 3 и 4 декември

Генералният директор на ЮНЕСКО идва в България

Балъков се разделя с „Етър” с емоционално обръщение към феновете

Партиите си надписват сметката по закон Държавните субсидии са постоянно завишавани над определения размер още от 2002 г.

Стоичков дари Албер II с албум и екип

Данъци за отдаване на апартамент и кола на туристи

За 24 пъти бяха връчени отличията „Златно перо“ за принос към българската култура и изкуство

Маршал Халифа Хафтар отказа предложение за примирие в Либия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 23 май 2019

Събират три месеца оферти за АЕЦ „Белене” (обзор) Интерес има от компании от Китай, Франция и Русия

Вижте документалния филм на Би Би Си за отвлечените деца от норвежката служба за закрила на детето „Барневерн“ (видео със субтитри)

137 млн. лв. кредити дръпнали студенти Теглят средно по 9584 лв., cумите се отпускат само за обучение у нас

ВСС избра единодушно Ванухи Аракелян за председател на Варненския апелативен съд

Съдийската колегия на ВСС избра с пълно единодушие Ванухи Аракелян за председател на Варненския апелативен съд за идните пет години. Това ще е вторият й мандат на поста.

Членовете на съвета изразиха категоричната си подкрепа за управленския стил, професионалния капацитет, компетентността и откритостта на съдия Аракелян, която ги е респектирала и със задълбочената си Концепция за стратегичекско управление.

Ванухи Аракелян е завършила Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ през 1988 г. Била е стажант-съдия във Варненския окръжен съд /ВОС/ и една година главен юрисконсулт в ОбНС-Добрич. През 1991 г. встъпва като съдия във Варненския районен съд, където е била зам.-председател и ръководител на брачната колегия. От октомври 1996 г. е съдия във ВОС, зам.-председател и ръководител на Търговското и фирмено отделение. От юни 2004 г. в продължение на два мандата е административен ръководител на ВОС. През това време два пъти институцията е удостоявана със званието „Съд модел“ за постигането на 30 критерия, свързани с утвърждаването на политики в сферата на управлението и контрола на делата, анализа и отчетността в цялостния процес на администриране и управление на институцията, за открита, прозрачна, достъпна и разбираема за обществото правораздавателна дейност, за активна образователна програма за правни знания и грамотност, насочена към младите хора от региона.

От февруари 2014 г. след конкурс Ванухи Аракелян пое ръководството на третия по големина и втория по натовареност апелативен съд у нас, преследвайки каузата за повече обществено доверие в професионалната и личната почтеност на съдиите и служителите в институцията. Аракелян има най-високия ранг в съдебната система – съдия във ВКС и ВАС.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.