5G мрежите спъват подслушването на престъпници Европол се жалва, че няма ресурс за битка при новите телекомуникационни системи

Урсула фон дер Лайен заяви, че Европейският съюз не иска твърд Брекзит

Три от три за Хубчев, „Левски“ продължава напред в Европа

Над 100 безплатни културни събития Йорданка Фандъкова представи лятната арт програма на София

Кръводаряване в деня на Левски

Обвинената за подкуп бивша шефка на ТЕЛК-Ловеч е на свобода срещу 3000 лева

Наесен поскъпват ваканциите, купени през туроператори Заради данъчна наредба фирмите фалират или се местят в чужбина

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 19 юли 2019

Отхвърлиха намаляване на ДДС върху лекарствата

Разследват мним архитект във Велико Търново 60-годишен строителен техник години наред се титулувал без да има ценз

Кадър на ДАНС поема военното разузнаване

Разследват корупция при доставки за ВВС Дружеството “Балкантел” е изпълнявало поръчки на НЕК, АЕЦ “Козлодуй”, “Булгартрнасгаз” и др.

Д-р Димитров гръмнал Плъха при самоотбрана (обзор) 2 г. условно за лекаря от Пловдив, застрелял крадец

Правят проучване за контрабандата на горива При алкохола няма проблем за бюджета

7 години от атентата на Летище Бургас Посланикът на Израел Ирит Лилиан: Силата на живота е по- силна от тази на разрушението

Калпакчиев изхвърлен от дневния ред на ВСС

Съдийската колегия на Висшият съдебен съвет отряза Калин Калпакчиев и изхвърли две негови предложения от дневния ред. Едното беше опит да се налага цензура над неудобни медии. Със свой проект Калпакчиев поиска цялата съдийска колегия да възложи на председателя на Върховния касационен съд да осъди публикации в „Труд“ и „БЛИЦ“, в които се изнасят данни за корупция и да задължи журналистите да се разкаят за тях публично.  А пък постфактум да извика на съд авторите и главните редактори.

С 6 на 7 гласа“против“ членовете на съдийската колегия не приеха внесената от него допълнителна точка с това предложение да влезе в дневния ред. Мнозинството в Съдийската колегия отхвърли и второто му предложение – да се обсъди процедурата и атмосферата на предстоящия избор на нов Висш съдебен съвет.

Калпакчиев се изяви като цензор по повод дописки, в които се коментира работата на съдия Мариана Георгиева от Софийския градски съд. Тази  в „Труд“ е под заглавие “ За вътрешното съдийско ( пред)убеждение.“ Той настоя Съдийската колегия да излезе със становище, в което да осъди публикациите, с които според него „недопустимо и неоправдано се накърнява професионалната репутация и достойнство на съдията Мариана Георгиева“. После настоя колегията да изработи правила, по които да си взаимодейства с медиите.

В последвалото гласуване точките Калпакчиев не влязоха в дневния ред. А Галя Георгиева призова да не се обсъждат, след като не са влезли в дневния ред. „Ще ги внеса пак „, закани се вносителят.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.