ВСС проверява Лозан Панов

Дирекция „Вътрешен одит“ на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще проверява шефа на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Това реши мнозинството от съдебните кадровици днес. Причината: жалби от уволнени от Панов шофьори, счетоводителки, и ай ти специалист, изслушани от съвета на 16 март. Дебатът във ВСС за безпочвените, според уволнените служители, съкращения бе отложен с няколко седмици заради двуседмична отпуска на Панов.

Самият той на 16 март не присъства на изслушването, тъй като в същия ден и час бе организирал лекция с участието на румънската прокурорка Лаура Кьовеши в зала „Тържествена“ на Съдебната палата. След разразил се дебат за конкретния предмет на проверката срещу Панов, членовете на ВСС решиха дирекцията да инспектира микроклимата и управлението на човешките ресурси във ВКС от встъпването на Панов като председател досега.

„Прекратих правоотношението с определени служители, право на всеки от тях е да оспорва заповедта пред съда, но не е в правомощията на ВСС да се произнася по законността на уволнението”, оправда се пред колегите си шефът на ВКС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право