ВСУ разкрива магистърски програми по киберсигурност

Магистърски програми по киберсигурност и интелигентни системи за защита на населението разкрива Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" по съвместен проект с ВВМУ "Никола Вапцаров" и експерти от Израел, ЕС и Русия.

Обучението ще е редовно и задочно в рамките на три семестъра за една календарна година. То ще се осъществява чрез специализирани избираеми дисциплини в две основни направления: Data Science - за подготовка на напреднали анализатори, и HealthTech - за работещи в сферата на здравната сигурност. Освен в учебни занятия, бъдещите магистри ще участват в специализирани семинари, симулации и практически сесии в компютърни лаборатории. Съдържанието на учебната им програма е разработено в рамките на международните регулации, свързани със сигурността, уточниха от ВСУ.

Стартът на новите програми ще бъде даден на 16 март в присъствието на световно известни експерти, учени, анализатори и практици в сферата на киберсигурността. На събитието ще бъде представен и проект за създаване на Черноморска академия за сигурност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България