ВСУ "Черноризец Храбър" прави тест за честни онлайн изпити

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" първи в България ще проведе тест за честни онлайн изпити на студенти с управляеми устройства Chromebook, съобщиха от висшето училище.
 
В пробната процедура ще участват специалностите  "Строителство на сгради и съоръжения", "Информатика и компютърни науки" и "Психология", които са част от новия университетски проект "Образование в партньорство". Целта е чрез използването на набор от инструменти на Google да се гарантира сигурното провеждане на онлайн изпити.
 
В рамките на тестовете студентите ще отговарят на въпроси  от бизнес партньори на ВСУ за проверка на специфични за професиите знания. Електронният изпит с управляеми Chromebook устройства се провежда на базата на партньорството между ВСУ и Центъра за творческо обучение – единственият официален представител на Google G Suite for Education за България. Тестовете са част от националното проучване за доказване на сигурността на онлайн изпитването в дигитална среда. Със съдействието на центъра ВСУ стана и първия български университет в "облака", който продължи без прекъсване образователния процес по време на извънредното положение.
 
През последните два месеца бяха създадени над 500 курса със занятия във виртуални аудитории, а практиката показа, че студентите присъстват в тях повече и по-активно, отколкото при традиционните лекции, отчетоха от ВСУ. Оттам припомниха, че и кандидат-студентската кампания вече е изцяло в онлайн среда и се провежда 24 часа и 7 дни в седмицата на  www.vfu.bg.

Коментари

Задължително поле