Втори новопостроен бълкер на БМФ вдигна флаг

42 300-тоннният кораб „Рила“ пое първия си курс от Китай за Средиземно море

От Китай идва поредното потвърждение, че „Параходство Български Морски Флот“ АД развива с бързи темпове своя флот. На 6 юли в китайската корабостроителница Jiangsu Hongqiang Marine Heavy Industry, Qidong (недалече от Шанхай), беше вдигнат флагът на новопостроения 42 300-тонен бълкер (кораб за насипни товари) „Рила“, съобщиха от пресцентъра на БМФ.

На церемонията са присъствали изпълнителният директор на Параходство „Български морски флот“ АД к.д.п. Александър Калчев и директорът на дирекция „Техническа експлоатация“ инж. Даниел Харизанов. Първи капитан на новопостроения плавателен съд е к.д.п. Ганчо Христов, а първи главен механик – инж. Камен Василев. Корабът ще посети няколко пристанища за натоварване в Китай, а пристанищата за разтоварване са в Средиземно море.

„Рила“ е вторият пореден високоефективен кораб от най-ново поколение на най-старата и най-голяма българска шипингова компания, която отбелязва тази година своята 125-та годишнина.
Последователното обновяване на флота на БМФ с тези конкурентоспособни плавателни съдове затвърждават позициите на Параходството на международните пазари и му позволяват да разшири своята дейност.

Корабът „Рила“ е четвъртият кораб с това име в историята на „Параходство БМФ“ АД. Така дружеството запазва традицията при наименоване на корабите, като новопостъпилите бълкери получават имена на български планини и планински върхове. Вече се знае и името на третия 42 300-тонен съд, който се изгражда в Китай – „Рожен“.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.