Втори палеж на камиони за мляко

Втори палеж на два камиона „Мерцедес“ на майка и син, занимаващи се с изкупуване на мляко, стана в Омуртаг. По информация на полицията в Търговище превозните средства с цистерни били подпалени към 2,15 ч в петък. Те били паркирани пред дома на собствениците  - мъж на 29 г. и 49-годишната му майка. При палежа този път не са нанесени големи щети. Изгорели са предна дясна гума на единия, уплътнение за стъкло и чистачки на втория камион.

Единият от камионите за втори път е запален тази година. При първия палеж през юли бяха унищожени чистачките и беше пукнато стъкло. Тогава бяха нанесени големи щети на друг камион от същата марка, който бил неизползваем, съобщиха запознати. Извършителите на първата огнена вендета не са разкрити до момента и не е изключено да са повторили опита си да навредят на семейството.

От полицията коментираха при първото посегателство, че няма данни семейството да има неуредени финансови отношения. По-вероятна била версията палежът да е дело на конкуренти или да има лични мотиви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право