Втори по рода си Център за превенция и спорт откриха в Павликени

Откриха Център за превенция и спорт в Павликени. Той е втори по рода си във Великотърновска област след центъра в с. Балван, отворил врати през декември миналата година.

Организатори на инициативата са Община Павликени и Сдружението на кметовете към същата община, Дарителско сдружение „Свети Иван Рилски“, Областна дирекция на МВР-гр. Велико Търново и РУ Павликени, Регионална служба пожарна безопасност и защита на населението-гр.Велико Търново.

Център за превенция и спорт се помещава в общинска сграда на бивше училище. Обособени са тематични помещения за превенция и безопасност на движението насочени към най-уязвимата група участници – децата. В отделена стая са събрани материали по темите за превенция трафика на хора и безопасното използване на интернет пространството.

Приветствие от името на директора на ОДМВР-гр. Велико Търново старши комисар Димитър Машов отправи зам.-директорът – комисар Христо Христов. Той изтъкна, че ролята на Българската полиция днес отдавна вече не се ограничава до разкриване на престъпления и обезпечаване охраната на обществения ред. Министерство на вътрешните работи припознава сред своите първостепенни компетенции дейността по превенция.

В предизвикателствата на съвременното общество Министерство на вътрешните работи припознава като своя мисия сътворяването – изграждането на един сигурен свят, свят на доверие и информираност, свят, в който детството може да се случва градивно и вдъхновяващо.

Откриването на Център за превенция и спорт уважиха кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов и негови заместници, зам.-директор ОДМВР - Велико Търново комисар Христо Христов, директор РСПБЗН - гр. Велико Търново комисар Красимир Кръстев, председателят на Общински съвет гр. Павликени г-жа Ваня Антонова и членове на съвета, кметът на Община Сухиндол инж. Пламен Чернев, кметът на Община Елена г-н Дилян Млъзев, началниците на районни управления Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов, Полски Тръмбеш и Стражица, кметове на малки населени места в Община Павликени, представители на БУН „Филип Тотю“.

Ръководството на Областна дирекция на МВР – гр. Велико Търново пожела сбъдване на амбициозните цели на проекта – осигуряване на сигурна среда, създаване на възможности, приобщаване към спорта като най-здравословната алтернатива за здраво детство, информация в достъпен вид, учене чрез игра, подкрепа в лицето на сигурен партньор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони